Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Antonio Álvarez, CEO Banco Santander

Santander alerta que la situació a Catalunya afecta l’economia d’Espanya

José Antonio Álvarez creu que els aldarulls «no són una bona noticia» i que hi ha una incipient «desacceleració»

José Antonio Álvarez, CEO Banc Santander, alerta sobre l'afectació en l'economia espanyola de la situació a Catalunya
José Antonio Álvarez, CEO Banc Santander, alerta sobre l'afectació en l'economia espanyola de la situació a Catalunya | EFE

L’actual situació a Catalunya arran de la sentència del procés  ha provocat que molts empresaris alertin sobre la imatge que es projecta internacionalment. En aquest sentit, José Antonio Álvarez, conseller delegat del Banc Santander, ha assenyalat que els aldarulls viscuts en les darreres setmanes «no són una bona notícia per l’economia» ni pel nou govern que es formarà a partir de les pròximes eleccions del 10-N.

Preocupació per la situació a Catalunya

Durant la presentació dels resultats del tercer trimestre del Banc Santander, que ha avançat ‘la información’, el CEO  de l'empresa ha advertit sobre les possibles conseqüències que podria tenir econòmicament l’actual situació a Catalunya, juntament amb la incertesa política que, amb tot, podria arribar a frenar que la inversió internacional a Espanya.

Per altra banda, Álvarez també ha destacat la inestabilitat  política del país i «confia» que millori a partir de les pròximes eleccions generals, formant un govern estable que afronti la desacceleració econòmica actual com ha explicat: «Hi ha certa desacceleració partint de nivell de creixement alt, però per ara no hi ha destrucció de llocs de treball».

Així, ha demanat al nou executiu «predictibilitat i estabilitat»  perquè els nivells d’incertesa disminueixin i així aconseguir un entorn «favorable» perquè agents econòmics i socials prenguin les seves respectives decisions: «».

També et pot interessar...