Santi Vila es dona de baixa del PDeCAT

L'exconseller ho ha comunicat aquest matí

Santi Vila
Santi Vila | Cedida

Santi Vila ha comunicat aquest matí a la direcció del PDeCAT que es dona de baixa de la formació. L’exconseller d’Empresa, Cultura i Territori ha al·legat que la decisió l'ha pres per no interferir en el procés congressual que se celebrarà al llarg del proper mes de juliol.

Segons ha tret a la llum 'La Vanguardia', Vila ha optat per aquesta via per centrar-se en la seva tasca com a director general d'Aigües de Banyoles i, així mateix, per poder tenir total i absoluta independència de criteri a l'hora d'opinar sobre el conflicte polític català. 

Santi Vila se'n va per no interferir en el procés congressual del juliol

L'exconseller no vol interferir en el congrés que el partit celebrarà entre els dies 20 i 22 de juliol. Ha estat per això mateix, doncs, que Santi Vila ha optat avui per trencar el seu vincle amb el PDeCAT després de gairebé 20 anys. 

De fet, tot i iniciar la seva vida política a Esquerra Republicana —on va tenir un pas de 8 anys— Vila es va afiliar a l'antiga Convergència i Unió el 1999. Des d'aleshores, doncs, Vila havia anat ascendint dins el partit fins a convertir-se en una de les cares més reconegudes del Govern de Carles Puigdemont. 

Santi Vila sortint de la presó d'Estremera el divendres, 3 de novembre.
Santi Vila sortint de la presó d'Estremera el divendres, 3 de novembre. | Cedida

 

Un adéu amb polèmica 

Avui mateix han sortit a la llum unes declaracions on l'exconseller afirma «tenir més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim del Pirineu». En una entrevista a la revista 'Shangay', l'exconseller català no s'ha mossegat gens ni mica la llengua per argumentar les seves reticències davant el sobiranisme. 

Aquestes desavinences, de fet, van resultar clau perquè Vila acabés dimitint. «Dimitir abans de la DUI confirma la meva tesi sobre que mai vaig voler la ruptura», ha afirmat el mateix Vila en aquesta entrevista. 


Comentaris

envia el comentari