YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Santi Vila compara l’independentisme català amb l’ascens al poder de Donald Trump

L'exconseller nega l'existència de «2 milions de catalans compromesos amb la independència»

Santi Vila, al pati dels tarongers de la Generalitat de Catalunya
Santi Vila, al pati dels tarongers de la Generalitat de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Santi Vila segueix al peu del canó. Després que repudiés del sobiranisme en sortir del Govern que posteriorment va proclamar la república, l’exconseller d’empresa de la Generalitat ha tornat a saltar a la palestra per carregar —per enèsima vegada— contra l’independentisme.

Però no s’atura aquí. L’exdiputat català va més enllà i ha optat per negar «que existeixin 2 milions de catalans compromesos amb la independència». En aquest sentit, Vila ha relatat que l’auge del sobiranisme es deu a la «indignació» que en «les seves variants en l’entorn occidental» van provocar fets com la victòria de Donald Trump als Estats Units.

«No hi ha dos milions de compromesos amb la independència»

Les darreres eleccions al parlament de Catalunya conservaven 2.062.378 de votants a favor de la sobirania catalana. Vila, però, ha optat per negar l’evidència al·legant que aquest «rang de la població sempre ha abraçat l’oferta política catalanista» i que, a més, s’hi ha sumat una nova sèrie d’adeptes gràcies a «la novetat».

Com a molt, Vila assegura que Catalunya compta amb «mig milió d’independentistes», entre els quals s’hi troben tots aquells que es mostren descontents amb la gestió estatal del govern de Mariano Rajoy.

Donald Trump a favor de la unidad de España
Donald Trump, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Donald Trump o el 15-M, productes efervescents equiparables al procés

Ha estat la revelació de Vila. Més enllà de destacar que la darrera legislatura es va erigir com «el rebombori perfecte» i que «les xarxes van jugar un paper determinant en aquest procés, però per dolent», Vila va optar per equiparar el sobiranisme amb Trump o el 15-M.

L’exconseller, de fet, destaca que la crescuda de l’independentisme és equiparable a «les variants de l’entorn» que van acabar provocant l’elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units o l’auge del moviment ciutadà del 15-M.  


Comentaris

envia el comentari