Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santi Vila

Santi Vila critica que Catalunya visqui «instal·lada en un populisme d'esquerres»

En un article que rep el nom 'Ara tots som d'esquerres?', l'exconseller de Cultura defensa la figura de les empreses com l'autèntic «motor de riquesa» del país

Santi Vila
Santi Vila critica que Catalunya visqui «instal·lada en un populisme d'esquerres» | CatalunyaDiari.cat

 

Santi Vila, exconseller de Cultura i Empresa, ha escrit un article d'opinió per a 'La Vanguardia' on ha lamentat la poca força que els partits polítics eco-liberals tenen a Catalunya. Sota el títol 'Ara tots som d'esquerres?', l'exalcalde de Figueres ha opinat que, actualment, «és impossible trobar un candidat nítidament progressista, liberal i amb veritable sensibilitat ambiental».

Vila critica la gestió del president Torra

Vila creu que la culpa d'aquesta situació rau en el fet que, des de fa temps, el país està més preocupat de «comprovar qui té la bandera més gran» i «d'acreditar qui és més republicà i patriota» que d'intentar solucionar aquells aspectes que requereixen atenció.

En aquest sentit, el polític ha dit el següent sobre el president Torra: «Poc li importen les advertències del Cercle d'Economia sobre la pèrdua de pes econòmic i d'influència de Catalunya».

El polític surt en defensa d'Amancio Ortega

Però l'historiador no s'ha quedat aquí, i també ha carregat contra aquells qui utilitzen «lamentables tics populistes» contra Amancio Ortega, en considerar que exerceix una «eficaç responsabilitat social corporativa» gràcies les seves contínues i —a la vegada— polèmiques donacions sanitàries.

I és que Vila creu que a Espanya fa temps que «vivim instal·lats en un populisme d'esquerres» que «compromet les perspectives de llibertats i progrés dels ciutadans». No només això sinó que, des de la política, es practica una «demonització de les empreses així com dels empresaris d'èxit».

Amancio Ortega
Vila ha carregat contra aquells qui utilitzen «lamentables tics populistes» contra Amancio Ortega | CatalunyaDiari.cat

 

Per aquest motiu, l'exconseller es mostra indignat, ja que, en la seva opinió, el veritable motor de la riquesa d'un país rau «en l'empresa, no en l'Administració».

Creu que la situació catalana és pitjor que l'espanyola

Quant a Catalunya, creu que la situació és encara pitjor, sobretot des que hem abandonat «l'antiestatisme que ens distingia», provocant que l'espai lliberal progressista de tot el territori «es desdibuixi».

L'article en qüestió acaba amb un repàs —des d'un punt de vista d'allò més crític, això si— dels últims mesos, analitzant des dels discursos emprats per les diverses formacions durant la campanya electoral fins al perquè dels resultats obtinguts en alguns llocs significatius.

Contra la postura del Govern respecte a Uber i Cabify

Vila, que atribueix la problemàtica a un «marc mental» específic, adverteix que «un progressisme mal entès ha assumit acríticament vells prejudicis que durant els anys 90 semblava que ja havien quedat enrere».

Un exemple d'això, diu, és la guerra del Govern contra les plataformes d'Uber i Cabify, ja que «no han parat fins a carregar-se'ls». En aquest sentit, el polític considera que la postura dels executius no podria ser més errònia, i diu que això és com si «haguéssim pretès prohibir els e-mails per a protegir els llocs de feina de Correus».  

També et pot interessar...