Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santi Vila el 6 de març de 2018

Santi Vila demana a la Caixa de Solidaritat que li pagui la fiança pel cas Sixena

La demanda de l'ex conseller ha despertat debat en el si de l'entitat

Santi Vila el 6 de març de 2018
Santi Vila es troba involucrat en un procés judicial pel cas de les obres d'art de Sixena. | CatalunyaDiari

Debat intern a la Caixa de Solidaritat després que l'ex conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya,  Santi Vila, hagi demanat a l'entitat que li aboni la fiança de 216.000 euros que li ha imposat un jutjat d'Osca pel cas de les obres d'art de Sixena. L'entitat abonarà la que se li demana a Lluís Puig, el successor de Vila al càrrec, que puja a 88.000 euros; però hi ha veus discordants sobre què fer amb Vila.

Cal recordar que Santi Vila va ser conseller del ram entre gener de 2016 i juliol de 2017; mentre que Puig va ser al càrrec entre juliol i octubre de 2017. En el cas de Puig, a la Caixa de Solidaritat no hi ha debat, però sí que ha aixecat polseguera la petició de Vila, malgrat que es va enfrontar durant més temps, un any i mig, a la justícia aragonesa.

Obligats a pagar fiança

I és que el Jutjat d'Instrucció número 3 d'Osca ha desestimat en els darrers dies els recursos presentats pels exconsellers de Cultura, Santi Vila i Lluís Puig, en què sol·licitaven una rebaixa de la fiança imposada en la interlocutòria del 5 de desembre passat en què el jutge va acordar obrir judici oral contra Vila i Puig acusats d'un delicte de desobediència per no haver lliurat a l'Aragó les 44 peces de Sixena del Museu de Lleida, tot i l'ordre judicial de fer-ho.

D'aquesta manera, el magistrat manté la fiança de 216.000 euros imposada a Vila, i de 88.000 euros a Puig, per «garantir» les «possibles responsabilitats» que se'ls puguin imposar. Per la seva banda, la defensa de Santi Vila ha formulat un incident de nul·litat en què demana al jutge que revoqui la resolució del 5 de desembre entenent que durant el procediment s'han vulnerat drets fonamentals de defensa de l'exconseller.

També et pot interessar...