ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Santi Vila a 'Els Matins' de TV3: «Puigdemont va estar a punt de convocar eleccions i des del Govern li hauríem d'haver donat suport»

L'exconseller ha presentat el seu nou llibre

L'exconseller Santi Vila durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3
L'exconseller Santi Vila durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3 | TV3

L'exconseller del Govern, Santi Vila, ha assegurat, en una entrevista a 'Els Matins' de TV3, que «Puigdemont va estar a punt de convocar eleccions» i confirma que «des del Govern li hauríem d'haver donat suport».

L'exconseller d'Empresa i Ocupació ha presentat el seu nou llibre 'D'herois i traïdors', el qual ha escrit per «justificar-se i explicar-se» sobre tot el que té a veure amb el procés, explicat des de la seva «experiència subjectiva, però honesta». Tanmateix, Vila espera que aquest llibre ajudi a «mirar endavant» i posi «elements a tenir en compte per sortir d'aquest embolic en què estem». 

Les primeres crítiques

De fet, en les darreres hores des que s'ha publicat el llibre, l'exconseller ha rebut força retrets, des de dins mateix de les seves files polítiques. Els últims, a càrrec de Josep Rull, que li atribueix «baixesa moral», i de Jordi Turull, que en un tuit l'acusa de «divulgar falsedats» i «recrear-se amb el seu ego». 


 

«Vam fallar al president Puigdemont»

Durant l'entrevista, Santi també ha assegurat que es va negociar un acord tàcit amb el govern espanyol per no aplicar el 155 a canvi de frenar la DUI fins a l'últim moment: «En aquestes negociacions per evitar el col·lapse hi va participar molta gent: gent de la política, de l'àmbit financer, de l'església catòlica, fins i tot el lendakari Urkullu. Tots vam demanar a Rajoy un missatge que asserenés els ànims i aquell missatge mai no va arribar». 

Així doncs, creu que en el si del Govern hi va haver coses que es podrien haver fet millor. «Des del govern hauríem d'haver donat suport a la decisió que el president Puigdemont va estar a punt de prendre, convocar eleccions, però li vam fallar». I és que considera que el soroll i la pressió a les xarxes socials va pesar massa en les decisions i «aquell clima atiat per les xarxes es va fer ingestionable», assegura. 

Finalment, Santi Vila diu que ara és «hora d'aprendre les lliçons, que Catalunya tingui un govern i que tinguem president». Per al futur, pensa que «si volem ser un partit guanyador, amb hegemonia, amb el PDECat sol no ho aconseguirem». Així doncs, proposa «fer un projecte que pugui reconvergir el centreesquerra i el centredreta al voltant d'una gran formació».


Comentaris

envia el comentari