Santi Vila afirma ser «més amic» de la resta de condemnats després del judici del procés

L'exconseller ha estat condemnat a 10 mesos de multa i una inhabilitació d'1 any i 8 mesos d'inhabilitació per exercir càrrecs públics

Santi Vila
Santi Vila afirma ser «més amic» de la resta de condemnats després del judici del procés | CatalunyaDiari.cat

Santi Vila ha concedit diverses entrevistes després que ahir es fes pública la sentència dels líders independentistes, un judici que també ha viscut des del banc dels acusats, i del qual ha estat condemnat a deu mesos de multa i una inhabilitació d'un any i vuit mesos d'inhabilitació per exercir càrrecs públics. Vila ha valorat la seva relació amb la resta de condemnats, i ha valorat les penes dels seus excompanys de govern.

No podia imaginar conseqüències «tan terribles»

D'aquesta manera, l'exconseller l'Empresa i Coneixement ha admès que hi havia el temor que la seva declaració davant el tribunal fos inculpatòria cap als seus excompanys del Govern. En una entrevista a l'Ara, ha afegit però que els seus arguments van ser exculpatoris i que «son més amics després de judici».

Pel que fa a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que condemna els líders independentistes a penes de presó d'entre 9 i 13 anys, Vila diu que no arriba a creure's l'abast de la resolució judicial i que no podia imaginar conseqüències «tan terribles». «Estàvem disposats a jugar-nos la carrera, però no a patir unes conseqüències tan dures. Ens vam jugar la carrera i l'hem perduda», ha afegit.

Pel que fa al contingut de la sentència, Vila ha reflexionat sobre la «incongruència» que suposa el fet que el tribunal al·legui que l'1-O era un «intent de forçar una negociació» i una «mera quimera». En aquest sentit, l'exconseller ha destacat que la sala segona ha fet seu l'argument que va utilitzar durant la vista oral a l'hora de justificar el referèndum de «tensar la corda sense que es trenqui». «Si s'accepta que aquesta gent el que volia era forçar l'Estat a seure a negociar», ha indicat Vila, «és xocant que s'hagi portat tan lluny la condemna».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari