rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Santi Vila sobre Puigdemont: «Va tenir por de la pressió a les xarxes, quelcom impropi d'un polític d’altura»

L’exconseller d’empresa ha reconegut que «fa molt que no parlo amb Puigdemont»
Carles Puigdemont i l'exconseller Santi Vila al pati dels tarongers de la Generalitat | Cedida

 

Santi Vila és un d’aquells polítics que no deixen indiferent a ningú. L’expolític del PDeCAT i exconseller de la Generalitat en dues etapes, va saltar a la palestra informativa després que el passat 26 d’octubre optés per baixar del carro del procés al·legant que «els meus intents de diàleg han fracassat novament».

 

Vila, qui va passar una nit a la presó, ha optat per trencar avui el seu silenci en una entrevista a ‘El Programa de Ana Rosa’. I en aquest sentit, l’exalcalde de Figueres no s’ha arronsat i ha explicat fil per randa el seu breu pas per la presó —va ser-hi una nit— i la opinió que li mereix Carles Puigdemont.

«Puigdemont va tenir por de la pressió a les xarxes»

És la revelació i focus de la polèmica de Santi Vila. El polític del PDeCAT, qui va sortir d’una manera convulsa de la seva conselleria, ha donat les seves explicacions del ocorregut el passat 26 d’octubre, quan ell va dimitir i Puigdemont va prosseguir amb la declaració unilateral d’independència.

 

«Va tenir por de la pressió a les xarxes socials», recorda Santi Vila d’una jornada a la qual Puigdemont debatia amb els seus si convocar —o no— eleccions. Finament, però, l’expresident de la Generalitat va optar per tirar pel dret i va acabar declarant la DUI.

 

Vila, finalment, no s’ha quedat curt i ha explicat: «El que va fer Puigdemont és quelcom impropi d’un polític d’altura. A més, fa molt que no parlo amb ell».

 

Santi Vila en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

Finalment, l’exconseller ha recordat que quan va ingressar a presó va pensar «què fa un tio com jo en un lloc com aquest» i sobre el procés, aquest ha revelat: «Cada certes dos o tres generacions a Catalunya tenim la necessitat de tornar al conflicte, utilitzem el cap més per envestir que no per pensar».

Puigdemont, l’home que el va casar

Santi Vila es va casar a principis de juliol del 2014 al Castell de Perelada amb Rafael Vertamatti. El més curiós del cas, però, és que l’enllaç el va oficiar Carles Puigdemont, qui dos anys després va convertir-se en president de la Generalitat.

 

Carles Puigdemont oficiant la boda de Santi Vila | Telecinco

 

A més, en ser preguntat pel cap de llista Junts per Catalunya, Vila ha reconegut: «Jo entenc que és un home que intenta jugar les seves últimes cartes. Ell sap que les coses no han sortit bé i suposo que la seva aposta és que en algun moment la comunitat europea i internacional posi la seva atenció sobre el que està passant aquí i procuri algun tipus de mediació que permeti la reconciliació»

 

A la defensa de Joaquim Forn

Tornant al fil de la entrevista, Vila ha acabat dient que el cas de la presó de Forn és «terrible» perquè «era un d’aquells homes que intentava contenir les derives d’alguns dels nostres companys de Govern».

 

Finalment, en ser preguntat pel seu pas per la Generalitat, Vila ha tancat: «He passat més per traïdor que per heroi»

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris