Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestants de Societat Civil Catalana

SCC inicia una campanya per mobilitzar el constitucionalisme el 14-F

L'entitat tem que l'abstencionisme pugui facilitar de nou la majoria independentista en escons

Manifestants de Societat Civil Catalana
Una manifestació de Societat Civil Catalana, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

Davant de la imminència de les eleccions catalanes que s'han de celebrar el 14 de febrer, Societat Civil Catalana està decidida a impedir que l'independentisme pugui aprofitar-se d'un augment de l'abstenció fruit de la desmobilització del constitucionalisme respecte els anteriors comicis, els del 21 de desembre de 2017. Llavors, en les eleccions més participades de la història del Parlament, el constitucionalisme va aconseguir guanyar les eleccions per primera vegada, tot i que l'independentisme va conservar la majoria en escons a la cambra.

SCC tem l'abstencionisme constitucionalista i activarà una campanya digital

Ara, la distensió de les relacions entre Catalunya i Espanya, sumades a la crisi pel coronavirus, provocaran amb tota seguretat una caiguda de la participació que Societat Civil Catalana tem que afecti sobretot el vot constitucionalista. Es creu que l'independentisme podria seguir, en bona part, mobilitzat —la problemàtica dels presos i els exiliats segueix— i és per aquest motiu que l'entitat preveu certa desmobilització que podria provocar una majoria independentista en escons més àmplia al Parlament.

Davant d'això, l'associació presidida per Fernando Sánchez Costa ha decidit no quedar-se de braços creuats i ha activat una campanya per evitar l'abstencionisme entre el constitucionalisme. En un acte amb la participació del president de SCC, han anunciat que es posarà en marxa una campanya digital amb l'objectiu d'activar el vot unionista i on s'espera destacar la «mala gestió de les institucions autonòmiques» des de l'inici del procés, ja fa més de vuit anys.

Un altre dels fronts oberts on l'entitat vol posar èmfasi al llarg de la seva campanya per a les eleccions del 14-F és en la posada en marxa de la LOMLOE, altrament coneguda com a Llei Celaá, en què, segons el seu parer, es produeix un atac a la llengua castellana a causa del blindatge del model d'immersió lingüística a Catalunya. Am aquestes 'armes', SCC espera activar el votant constitucionalista per pal·liar els efectes que podria tenir un abstencionisme important en les seves files, atès que permetria que, sense un creixement destacat, o fins i tot sense creixement en vots, l'independentisme ampliés el seu marge d'escons al Parlament.