Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
SCC

SCC presentarà la Plataforma d'Afectats pel Procés el 21 de setembre

Asseguren que estarà oberta també als independentistes, que són «víctimes d'una estafa política»

SCC
SCC no descarta convocar una manifestació si l'independentisme torna a apostar per la via unilateral   | CatalunyaDiari.cat

 

El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha explicat que el dissabte 21 de setembre presentaran la Plataforma d'Afectats pel Procés per explicar que el procés independentista «ha estat molt tòxic per al conjunt de catalans».

«Volem que se sàpiga aquí, a la resta d'Europa i al món, que aquí no estem parlant senzillament d'un Estat que subjuga unes minories. No, la cosa és molt diferent, perquè aquí  hi ha molta gent que s'ha sentit també subjugada i discriminada pel que és políticament correcte, per la pressió institucional i per l'independentisme», ha afirmat.

Oberta també als independentistes

La voluntat de SCC és obrir aquesta plataforma als «independentistes, que també poden sentir-se afectats pel procés  i que poden arribar a pensar que els han distorsionat alguns anys de la seva vida prometent-los coses que no es podien realitzar». Per al nou president de SCC, ells també «són víctimes d'una estafa política», que assegura que consisteix a prometre coses que no es poden complir i generar il·lusions que després s'han transformat en desenganys, considera.

Sánchez Costa vol ampliar l'entitat que presideix, per la qual cosa crida a participar els qui se senten catalans i espanyols al mateix temps, ja sigui «una mica més d'això o una mica més d'allò». Assegura que tenen les portes obertes les persones que vénen del catalanisme i que en algun moment s'han sentit atretes pel procés independentista «però que després s'han adonat que només conduïa a la desintegració interna de Catalunya».

«Aquestes persones han de jugar un paper important a SCC. Cal fer una estratègia guanyadora; no només pots fer una estratègia resistencialista. Volem convidar la majoria de catalans a superar aquest laberint que ens té absolutament farts», ha resolt.

Possible manifestació

Preguntat per si SCC preveu celebrar una manifestació com les que va convocar a la tardor de 2017, Fernando Sánchez ha explicat que estan preparats per convocar-la en cas que l'independentisme «torni a apostar per la via unilateral».

«És evident que dins de l'independentisme porten mesos preparant una resposta a la sentència. Que sàpiguen que nosaltres també estem preparant, a molts nivells, la resposta a un possible clima insurreccional. S'ha acabat això d'anar sempre a rebuf», ha dit.

També et pot interessar...