Puigdemont incorpora una secretària al seu gabinet d'organització per les europees

Glòria Sala començarà a treballar al costat d'Alay, Piqué i Finestres

Puigdemont interesting
Puigdemont ja pot comptar amb Glòria Sala per tal de fer la campanya per les eleccions europees | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, estrena secretària política, Glòria Sala, a Brussel·les (Bèlgica). Aquest dimarts, 7 de maig, la Generalitat ha publicat el nomenament d'una nova incorporació al seu gabinet de treball.

Fins ara comptava amb tres persones de confiança al seu costat: Josep Lluís Alay, responsable d'oficina; Joan Maria Piqué, coordinador internacional de comunicació i Jordi Finestres, tècnic de premsa.

Ara s'ha incorporat Glòria Sala, i la seva funció és de secretària. Així, Carles Puigdemont va fent gran la seva estructura d'organització a Waterloo (Bèlgica). Puigdemont, però, té com a màxim objectiu a curt termini sortir escollit com a eurodiputat a Brussel·les.

L'expresident va renunciar, en el seu moment, als beneficis econòmics que es guanyen quan algú ha estat nomenat president, entre les quals es troba un salari. Així, ara mateix es troba immers en la cerca de recursos econòmics, que li permetin fer una bona campanya, per tal de sortir escollit. Quan Quim Torra va accedir a la presidència del Govern, es va pensar en un augment del 20% dels diners destinats a expresidents.

Concretament, es reservava uns 150.000 euros més al concepte «d'expresidents», argumentant que hi ha dues persones noves amb aquesta condició des de l'any 2017, en el qual es van aprovar els últims pressupostos de la Generalitat.

Aquestes dues persones són Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya i Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya. Tot i això, els pressupostos del govern de Quim Torra no van aconseguir avançar i l'augment previst pels expresidents es va quedar en tan sols un projecte.

Puigdemont i les recaptacions

Imatge arxiu Puigdemont
L'objectiu a curt termini és ser escollit eurodiputat | Catalunya Diari

 

Des de Bèlgica, Carles Puigdemont sempre s'ha manifestat actiu en les accions i els pensaments que defensa. Però donades les circumstàncies que es venen donant d'un temps cap aquí, tant l'expresident com altres líders polítics, s'han vist en l'obligació de demanar ajut econòmic als militants.

Va posar en marxa una pàgina web en la qual es demanaven recaptacions per tal de poder pagar una defensa pel seu cas (defensaexili.org), també va activar un organisme parainstitucional (el consell per la república) en el qual també va demanar donacions. I, per últim, també va impulsar un partit nou, 'La Crida Nacional per la República'.

Totes aquestes mesures no van sortir tan bé com els hi hagués agradat. Vàries fonts tenen la interpretació que Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de l'expresident, ha estat nomenat a les llistes electorals al Congrés i que Gonzalo Boye ha estat nomenat com a cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees, com una mesura per fer front als costos del seu exili i de la seva defensa.


Comentaris

envia el comentari