Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diputats d'ERC arriben a la cambra

La possibilitat d'unes noves eleccions al Parlament guanya adeptes a ERC

Els documents s’han presentat com una alternativa i aquest no és el posicionament oficial del partit

Un sector d'ERC, afí a Rufián i Tardà, vol que s'avancin les eleccions a Catalunya
Un sector d'ERC, afí a Rufián i Tardà, vol que s'avancin les eleccions a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Una part d’ERC està a favor de convocar noves eleccions a Catalunya. Així advoquen per crear un Govern de «front ampli» en el qual es puguin incloure els Comuns i no només es tinguin en compte les formacions independentistes, segons han explicat en uns documents que han redactat veus amb pes dins del partit republicà que tenen com a objectiu arribar a la presidència de la Generalitat.

«Cercar un diàleg franc amb el PSC»

Dins d’aquest sector partidari a convocar noves eleccions estan Gabriel Rufián i Joan Tardà. L’exportaveu d’ERC al Congrés ja va expressar la seva opinió obertament a principis del passat mes de juliol i, de la mateixa manera que el líder republicà al Congrés, va deixar clar que creia oportú un govern format per ERC, JxCat, la CUP i els Comuns.

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, els documents no representen la posició oficial de tot el partit, només és una diagnosi i una proposta que han redactat uns dirigents d’un sector concret d’ERC. En ella, defensen la necessitat de «cercar un diàleg franc amb el PSC per aconseguir l’amnistia de presos i exiliats i el referèndum acordat».

L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va dir que l'ANC s'ha convertit en un «contrapoder»
L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, creu oportú un govern format per ERC, JxCat, la CUP i Comuns | EFE

 

A més a més, cal tenir en compte que fins al pròxim octubre o novembre no definiran l’estratègia política que finalment seguirà el partit i aquests documents es pressenten com una alternativa:  «La direcció aclareix que aquest  no és el posicionament oficial del partit, però hi ha qui ho veu com una ‘ponència alternativa’ a la que impulsaran l'equip de Junqueras i Rovira».

Avançar les eleccions per «recuperar el terreny perdut»

Per altra banda, diversos dirigents han vist amb recel aquesta proposta: «Sorprèn que Tardà encapçali una alternativa a Junqueras i Rovira». Mentre que el sector que ha redactat aquests documents ha explicat que  ERC ha de dur a terme «les iniciatives necessàries per a ocupar el lideratge del procés» i, per tant, cal convocar noves eleccions a Catalunya «com més aviat millor» i d’aquesta manera aconseguir dificultar els «interessos creuats» que tenen JxCat i el PSC, segons creuen, i així «recuperar el terreny perdut».

També et pot interessar...