Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

El TSJC obre una nova causa contra Torra per desobediència

El president no va fer cas de l'ordre del propi tribunal

Quim Torra, al Parlament de Catalunya.
Torra s'enfrontarà a una segona causa per desobediència, oberta aquest dilluns pel TSJC. | Catalunya Diari

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert una causa penal contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència. El motiu és no acatar l'ordre del propi TSJC de  retirar la pancarta sobre els presos del Palau de la Generalitat al setembre. L'origen d'aquest procediment és una denúncia d'Impulso Ciudadano. El TSJC també ha acordat designar com a instructor del procediment el magistrat Carlos Ramos.

En concret, el tribunal li va donar 48 hores el 23 de setembre. Finalment, va ser retirada el 27, després de recórrer als Mossos d'Esquadra. La van acabant traient funcionaris de la Generalitat i el cantautor i exdiputat Lluís Llach, l'actriu Sílvia Bel, el periodista i exdiputat Antoni Baños i la portaveu de Somescola, Teresa Casals, en van col·locar una altra reivindicant el dret a la llibertat d'expressió i opinió. 

Se suma a la causa que va comportar la inhabilitació de Torra

Aquesta és la segona causa per desobediència a la qual s'enfronta l'actual president de la Generalitat de Catalunya. Quim Torra ja va ser jutjat per no retirar aquesta pancarta, però en aquest cas en període electoral, i va ser condemnat a un any i mig d'inhabilitació —una condemna que encara no és ferma, però que s'espera que el Tribunal Suprem rubriqui en els propers mesos.

A aquesta primera causa per desobediència, doncs, s'hi haurà de sumar la segona, que  tot just s'ha obert aquest dilluns, dia 3 de febrer, i que podria desembocar en un nou judici  contra el president de la Generalitat.

També et pot interessar...