Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, Laura Borràs i Dolors Sabater en una trobada

La segona reunió entre ERC, JxCat i la CUP acaba una vegada més sense acord

Les formacions independentistes no aconsegueixen desbloquejar les negociacions 48 hores abans de la constitució del Parlament

El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, Laura Borràs i Dolors Sabater en una trobada
Els partits independentistes segueixen sense arribar a un acord hores abans de constituir-se el Parlament | Europa Press

La segona reunió a tres bandes entre ERC, Junts i CUP ha tornat a acabar sense cap acord, tal com ha pogut saber l'ACN. Els tres partits independentistes han reprès la negociació després de ja fer-ho ahir, però quan falten 48 hores per constituir el Parlament encara no hi ha cap entesa ferma.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons les fonts consultades, coneixedores de la reunió d'aquest matí, els anticapitalistes mantenen el seu diputat electe Pau Juvillà com a aspirant a la presidència del Parlament. Per la seva banda, Junts no ha proposat cap nom per al càrrec, sí bé ha reiterat que entén que els pertoca la cadira. Hi podria aspirar Laura Borràs, que també sona com a vicepresidenta del Govern. Sí que hi hauria entesa perquè l'executiu el formin només ERC i Junts.

La CUP confirma que proposa Pau Juvillà per presidir el Parlament

D’igual manera, aquest dimectres el diputat de la CUP Carles Riera ha confirmat que la seva formació ha proposat el seu diputat per Lleida, Pau Juvillà, per presidir el Parlament o per formar part de la Mesa, tal com va avançar 'NacioDigital'. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', Riera ha explicat que de moment és l'únic nom sobre la taula i que ara JxCat i ERC s'han de pronunciar sobre aquesta proposta i veure si hi ha candidats alternatius. L'anticapitalista assegura que no veten ningú i que s'ha d'arribar a un acord independentista perquè la presidència de la cambra catalana no recaigui en el 155. Pel que fa a un acord sobre el Govern, Riera diu que «tot està obert» i que s'avança «lentament» en concretar els objectius de la legislatura.

Riera ha afirmat que de la mateixa manera que la CUP s'ofereix per presidir el Parlament, també està disposada a arribar a acords amb «responsabilitat». Preguntat per si estan disposats a votar Laura Borràs com a presidenta de Parlament, Riera ha respost que JxCat no ha posat cap nom sobre la taula i que, en aquests moments, la proposta de Pau Juvillà és l'única.