Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
David Bonvehí i Ferram Bel

Segueix el desacord entre ERC i JxCat després d'una nova reunió sobre la Diputació

Els partits tenen fins dijous per arribar a un acord, moment en el qual es farà el ple de constitució de l'òrgan

David Bonvehí i Ferram Bel
David Bonvehí i Ferran Bel a la sortida de la reunió amb ERC   | ACN

 

Les discrepàncies entre JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona no cessen.  Els equips negociadors s’han tornat a reunir després que els republicans hagin ofert la presidència de l’ens als postconvergents si trenquen el pacte amb el PSC, però no han aconseguit cap progrés. La trobada ha estat aquest migdia a la seu d’ERC i hi ha participat David Bonvehí i Ferran Bel per part del PDeCat; i Marc Sanglas, Dionís Guiteras i Isaac Peraire per part del partit republicà.

Segons informa ‘El Nacional’ en acabar la trobada, que ha durat una hora, el president del PDeCat, Bovehí, ha expressat que la trobada ha estat «cordial» i que s’ha dut a terme per tal de compartir posicionaments i «mantenir relacions». No ha donat més detalls, però sí que ha defensat que espera que es mantingui una bona relació, per poder seguir com en els últims anys. El secretari de política municipal, Marc Sanglas s’ha limitat a dir «com totes les reunions, sempre van bé».

Tot i això, fonts d’ERC han assegurat al mitjà, fora de micròfons, que no hi ha hagut avenços i que de moment continua el desacord entre ambdós partits. Així doncs, expressen que la trobada ha servit per explicar la contraproposta amb més detalls. Els dos partits tenen temps a arribar a un pacte fins dijous, dia en el qual es farà el ple de constitució de la Diputació de Barcelona.

JxCat insisteix a revertir pactes

La trobada es produeix després que tant JxCat com ERC s'hagin encreuat ofertes. Els republicans han proposat als postconvergents la presidència de la Diputació si aquests trenquen amb el PSC mentre que uns minuts abans JxCat i el mateix Bel insistien a revertir els pactes municipals en què ERC ha desbancat els postconvergents tot i ser la força més votada, tot fent pactes amb el PSC.

També et pot interessar...