La Seguretat Social demana al Tresor 15.000 milions d'euros per pagar les pensions

El 2017, l'organisme inclòs al Ministeri d'Economia va prestar més de 10.000 milions d'euros per a la mateixa finalitat

Pensionistas paseando por el parque.
La Seguretat Social s'ha de capitalitzar per poder pagar als pensionistes | Ministeri de l'Interior

Per tal de poder enfrontar els pagaments destinats als pensionistes, la Seguretat Social ha requerit al Tresor Públic un important préstec. D'aquesta manera, l'organisme inclòs en el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat entregarà una xifra que rondarà els 15.000 milions d'euros, els quals permetran no endarrerir-se en l'abonament de les pensions.

Aquesta injecció extra de capital permetrà a l'entitat administrativa gaudir dels ingressos necessaris per distribuir correctament aquests pagaments. De fet, gran part d'aquesta quantitat es destinarà a fer front a les dues pagues extres que s'inclouen en les prestacions, la que s'entrega a l'estiu i la de Nadal.

Una petició recurrent

No és la primera vegada que la Seguretat Social ha de recórrer al Tresor Públic per poder abonar aquests pagaments. El 2017, l'organisme de la Secretaria d'Estat d'Economia va prestar un total de 10.192 milions d'euros, els quals també van servir a l'administració pública per poder pagar, de manera correcta, les pensions distribuïdes entre els ciutadans.

Segons ha informat la secretaria general de Tresor i Política Financera, Emma Navarro, l'organisme ha inclòs, durant els últims anys, el càlcul de les necessitats que presenta la Seguretat Social a l'hora de considerar el finançament que hauran de requerir, comprenent, pel tant, que el recurs que s'haurà de destinar era pràcticament de caràcter obligatori.

A més, va afegir que, d'ençà que es va utilitzar per primera vegada el Fons de Reserva de les pensions, el qual es va començar a emprar a partir del 2012, l'Estat ha usat fins a 70.851 milions d'euros, una quantitat que representa vora del 90% de la xifra total disponible que hi havia en aquest fons sis anys enrere. Es calcula que, actualment, la quantitat restant representa uns 8.095 milions d'euros, una xifra preocupantment reduïda.


Comentaris

envia el comentari