IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Senat haurà d'ajornar l'aprovació del 155 fins a finals d'octubre

Els procediments previs que comporta fan que el ple no es pugui celebrar aquest dissabte

Imatge d'arxiu del ple del Senat, aquesta passada legislatura.
Imatge d'arxiu del ple del Senat, aquesta passada legislatura | Senat

El ple del Senat on s'havia d'aprovar l'aplicació de l'article 155 no es podrà celebrar finalment el dissabte vinent com estava previst. Fonts del Senat apunten que el ple s'haurà d'ajornar al 30 o 31 d'octubre per culpa dels procediments previs que comporta, inclosa la necessitat que la convocatòria d'una comissió. L'ajornament del Consell de Ministres que havia de tindre lloc aquest dijous ha comportat un endarreriment del calendari previst, que havia de culminar aquest dijous o divendres

El viatge de Mariano Rajoy a Brussel·les per participar en la Comissió Europea he fet que no pogués presidir el Consell de Ministres fins dissabte, forçant que la Mesa del Senat que ha de començar a tramitar l'article 155 no es pugui reunir fins al mateix dissabte o, fins i tot, a principis de la setmana vinent. Serà la Mesa del Senat la que avaluï la proposta d'intervenció del govern espanyol a Catalunya i qualificar-la abans de fer-la arribar a la comissió, que haurà de tornar a enviar un requeriment a Puigdemont perquè aporti la documentació necessària o al·legacions pertinents a les mesures que el govern espanyol proposa prendre en aplicació del 155. De fet, el president de la Generalitat pot sol·licitar comparèixer al ple.

El Reglament del Senat i la Constitució no estableixen un termini per a rebre aquesta resposta, però des del Senat apunten que es podrien donar 48 hores. Un cop rebin la resposta de Puigdemont, la comissió s'haurà de tornar a reunir en una sessió de debat i votació sobre l'informe elaborat pel Consell de Ministres, on es podrà proposar «condicions o modificacions». Un cop l'informe hagi passat per la comissió, serà quan s'haurà de sotmetre a debat en el plenari del Senat. Hi podran intervenir els portaveus de cada grup en dos torns de 20 minuts. Un cop s'hagi fet el debat es procedirà a la votació, on la majoria absoluta del Partit Popular serveix per tirar endavant l'aplicació de l'article 155.


Comentaris

envia el comentari