El Senat també suspèn Raül Romeva

Els lletrats de la cambra han emès un informe favorable a la suspensió

El Senat ha decidit aquest dimecres suspendre Raül Romeva
El Senat ha decidit aquest dimecres suspendre Raül Romeva | CatalunyaDiari.cat

La Mesa del Senat ha suspès el senador d'ERC Raül Romeva basant-se en l'article 384bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECrim) i amb l'aval dels lletrats de la Cambra Alta. Els quatre membres de la Mesa del PSOE i els dos del PP han votat a favor de la suspensió mentre que el representant del PNB s'ha posicionat en contra. Ho ha anunciat la portaveu de la Mesa, la socialista Cristina Narbona.

ERC, sense grup parlamentari propi perquè va cedir quatre senadors a JxCat

La Mesa del Senat ha adoptat aquest dimecres la decisió després de més d'una hora i mitja de reunió en la qual ha estudiat l'informe dels serveis jurídics del Senat, que determina que «resulta indubtable» que la Mesa de la cambra alta pot suspendre automàticament Romeva, tal com va fer divendres la del Congrés amb els diputats presos. La suspensió és amb caràcter retroactiu i té efectes des del moment de la constitució del Senat, el passat 21 de maig.

La Mesa del Senat també ha acordat demanar un nou informe als lletrats del Senat perquè determinin les «repercussions concretes» de la suspensió en el funcionament de la cambra. Com a conseqüència de la suspensió, ERC es queda sense grup parlamentari propi, ja que va cedir quatre dels tretze senadors republicans a JxCat perquè pogués constituir-se com a grup.

Així doncs, ERC es queda amb nou senadors -tot i que compta amb un d'EH Bildu- i no arriba als deu necessaris per tenir grup propi. La Mesa ha donat cinc dies als republicans perquè reformulin la composició del grup.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari