Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La sentència del procés podria estar llesta al maig

Segons avança ‘La Razón’, la sentència contra els encausats pel procés podria veure la llum abans de l'estiu

Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem
La sentència contra els encausats pel procés podria sortir a la llum el mes de maig | CatalunyaDiari.cat

 

Les peces del puzle del judici del procés comencen a encaixar. Si a finals del mes d’octubre coneixíem que la vista contra els encausats per l’1-O se celebraria a partir del mes de gener de 2019, ara ha sortit a la llum que la sentència, en aquesta línia, podria sortir el mes de maig.

La justícia, doncs, accelera els terminis per a poder tancar, com abans millor, un judici que de ben segur serà molt mediàtic. Segons avança ‘La Razón’, el judici oral començaria a partir de finals del mes de gener i, a partir d’aquest punt, s’intentaria que els magistrats de la Sala del Tribunal Suprem tinguessin llesta la sentència abans de l’estiu.

La sentència, abans de l’estiu

És en aquest punt on entren els tres tràmits que imprescindiblement s’han de complir per abans de la fixació de l’inici de la vista del procés. Per això mateix, doncs, la notificació oficial de la desestimació de les recusacions interposades pels presos contra els magistrats; la decisió de la Sala de respondre a la petició de les defenses de prorrogar el termini de presentació dels seus escrits; i la resolució sobre els articles de previ pronunciament demanats per la defensa, s’haurien de rubricar abans d’encetar el transcendental judici.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

La vaga de fam continua en peu

Els presos, per contra continuen fent el seu camí, Jordi Turull i Jordi Sànchez encaren aquest diumenge el seu desè dia sense menjar; mentre que Josep Rull i Joaquim Forn encaren el vuitè. El mateix Turull, en declaracions a ‘Rac1’, reconeixia que estava «com flotant» i que pensava que la situació «seria pitjor».

[predef]sorteig-cat-147[/predef]

En aquesta línia, finalment, Turull concloïa: «Ja m’han pesat i m’han pres la pressió; està tot bé.  Hi ha un protocol per a les vagues de fam perquè, encara que no ho sembli, se’n fan moltes i ja està tot molt protocol·litzat. És més, estic en una situació que ja m’havien advertit prèviament».