Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una mà amb una maça en un judici.

El Suprem condemna Junqueras a 13 anys de presó i a 9 anys els 'Jordis'

Els magistrats descarten per unanimitat el delicte de rebel·lió, i condemna el líder d'ERC pels delictes de sedició i malversació

El Suprem ja ha fet pública la sentència del Procés. El tribunal ha condemnat Oriol Junqueras a 13 anys de presó i a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a 9 anys com a dirigents de la sedició.  Els Jordis, però, no se'ls acusava de malversació, de manera que la seva pena és la més petita dels condemnats a presó. Tal com ja avançaven els mitjans aquest cap de setmana, els set magistrats han decidit de forma unànime descartar el delicte de rebel·lió pel qual acusava la Fiscalia, castigat amb penes més altes.

Just per sota hi trobem Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva, que han estat condemnats a 12 anys de presó, també per sedició i malversació. Forn i Rull han estat condemnats a 10 anys i mig, però sense malversació. Carme Forcadell, l'expresidenta del Parlament, ha estat condemnada a 11 anys i mig. 

Paral·lelament, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila —que s'enfrontaven a una condemna de set anys— han resultat culpables de desobediència per la seva implicació en l'1-O. Així mateix, el Suprem ha dictat per a ells  una pena de multa de 10 mesos amb una quota diària de 200 euros; a més, Borràs, Mundó i Vila seran inhabilitats durant 1 any i 8 mesos de qualsevol càrrec públic. 

Sedició i malversació

· Oriol Junqueras13 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.

 · Jordi Turull: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.

  · Raül Romeva: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.

  · Dolors Bassa: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.

Només sedició:

· Carme Forcadell11 anys i sis mesos de presó  i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

· Quim Forn: 10 anys i sis mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

· Josep Rull: 10 anys i sis mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

· Jordi Sànchez: 9 anys de presó i 9 d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

· Jordi Cuixart:  9 anys de presó i 9 d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

Desobediència

Carles Mundó, Mertixell Borràs i Santi Vila