El SEPC convoca una vaga indefinida a totes les universitats catalanes

L'objectiu és exigir als centres educatius que permetin la mobilització continuada

Imatge de la manifestació unitària de la Plaça Universitat | Cedida

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat vaga indefinida a les universitats a partir del 29 d'octubre i de dos dies, el 30 i el 31, als instituts. L'objectiu és exigir als centres educatius que permetin la mobilització continuada en resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O.

Això implicaria permetre que tots els estudiants puguin escollir l'avaluació única i ajornar les activitats avaluables, a més de no penalitzar les absències en el cas dels instituts. També exigeix als rectorats i directors d'instituts que facin un posicionament públic rebutjant la repressió i apostant per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació del poble català.

Des dels sindicats adherits a la vaga indefinida i la vaga de secundària, s'espera que sigui la «primera passa» cap a una nova vaga general.

L'avaluació dels estudiants a debat

Davant l'onada de mobilització dels estudiants universitaris de les dues darreres setmanes, els centres universitaris d'arreu del país estan estudiant les mesures adients per fer front a la demanda de flexiiblitat que demanen els alumnes per tal de compaginar el dret a vaga amb l'avaluació.

En aquest sentit, nou facultats de la Universitat de Barcelona, han recomanat als seus professors ajornar les activitats acadèmiques avaluables i ampliar el termini per acollir-se a l'avaluació única. Per la seva banda, la Universitat Autònoma de Barcelona, té previst decidir aquest dimecres les mesures de flexibilització, un debat que també tindran aquesta mateixa setmana les diverses escoles de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili, a hores d'ara encara no han posat en marxa cap sistema per adaptar-se a la mobilització estudiantil; tot el contrari que la Universitat de Girona que té previst incorporar un sistema 'alternatiu' d'avaluació.

També et pot interessar...


Comentaris
Xobeiro
Mira que llegais a ser Tontosssss Quien os va a contratar, no merecéis ni una entrevista, ojalá esteis en el paro toda vuestra vida, ATONTADOS
Joan Prenent Cava
Quan més feu eo burro més gran serà l'hostia... Aquí teniu a la "gente de pau" https://youtu.be/uoO4KtyYmYM
Rafael
Que les quiten al profesorado también el dinero de los días de huelga y de la paga también..... ni que fueran a ganar algo con todo esto panda de tontos

envia el comentari