Dard enverinat del president d'ERC al Parlament contra Torra

El president dels republicans al Parlament diu que ERC «no té pressa» per a unes eleccions que no volia

Sergi Sabrià, Pere Aragonès i Roger Torrent, a l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanova l'11 de setembre de 2018.
Sergi Sabrià, Pere Aragonès i Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha qüestionat l'actuació del president de la Generalitat, Quim Torra, amb la pancarta del Palau de la Generalitat que l'ha portat a una condemna d'inhabilitació. «Posar una pancarta durant cinc dies per acabar-la traient, no sé si té sentit. Crec que no hem de fer les coses que no ens apropin a la independència. Hem de desobeir quan ens apropi a guanyar. La desobediència ha de portar victòries, no derrotes. I en algun cas ens ha portat més derrotes que victòries», ha argumentat en una entrevista a Ràdio 4.

Sabrià, sobre les eleccions i la taula de diàleg

Pel que fa a la data de les eleccions, Sabrià ha assegurat que ERC «no té pressa» per a uns comicis que no volien i ha insistit que «seria bo» que Torra compartís la data amb els socis. Pel que fa a la taula de diàleg, Sabrià ha demanat a JxCat que no utilitzi la figura del mediador com a «excusa» per no dialogar amb el govern espanyol i ha afegit que alguna vegada li ha semblat que s'utilitzava com a excusa.

Tot i així, ha valorat positivament que JxCat i el president de la Generalitat, Quim Torra, s'hagin fet seva la taula de governs i s'ha mostrat convençut que ERC també aconseguirà que el mediador «no sigui un impediment». Preguntat pel rol que han de tenir presos i exiliats a la taula del diàleg, Sabrià ha respost que han de tenir un «paper estratègic» però no ha concretat amb quin format s'ha de traslladar això a la taula.

Sabrià creu que les eleccions poden dilatar-se

Sabrià té la sensació que les eleccions es podrien «dilatar» després que la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, negués que Torra es referís a convocar-les immediatament després de l'aprovació dels pressupostos. El president d'ERC ha explicat que el seu partit no volia eleccions «perquè el país no les necessitava» i ha afegit que «no tenen pressa» perquè les prioritats són executar els pressupostos i començar el diàleg amb l'Estat.

Sabrià també ha afegit que li agradaria arribar a les eleccions «més cohesionats i units» i ha preguntat de què li serveixen al país els retrets de JxCat cap a ERC. «Potser ens esgarraparan quatre vots però jo prefereixo quedar-me amb els vots dels socialistes desencantats, penso que li sumen més al país», ha argumentat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari