rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

ÚLTIMA HORA

🔴 Un mort i 4 ferits en un accident múltiple a l'AP-7 a València

URGENT

⚫ Un mort i dos ferits en un accident a l'AP-7 al Vallès Oriental

Serrat: «La llibertat dels presos afavoriria la convivència a Catalunya»

El cantautor barceloní va visitar Junqueras i Romeva a Estremera el passat dissabte
Joan Manuel Serrat, en un concert al Castell de Peralada | CatalunyaDiari.cat

 

Joan Manuel Serrat ha parlat clar sobre els polítics catalans empresonats. Si bé és cert que el cantautor català va qualificar el procés de «carrer sense sortida» i de «joc dels disbarats», també ho és que des de la seva posició també ha tingut l'oportunitat de visitar Oriol Junqueras o Raül Romeva a la presó d’Estremera, a finals de la setmana passada.

 

Amb el rerefons contextual d’aquesta visita, doncs, el mateix Serrat ha comentat: «Personalment no sóc independentista, ni porto del llaç groc. Tot i això, la posada en llibertat d’aquests presos seria un gest de responsabilitat política que afavoriria la convivència a Catalunya».

«No desitjo a ningú estar 100 dies sense abraçar els teus fills»

Serrat, qui ha declarat que va sortir força colpit de la seva visita a Estremera perquè «aquests llocs sempre atemoreixen», ha explicat: «La privació de llibertat és un càstig terrible. Estar 100 dies sense poder abraçar els teus fills és quelcom que no li desitjo a ningú».

 

Al fil de la declaració, en ser preguntat pels motius de la seva visita a Junqueras i Romeva al centre penitenciari madrileny, el cantautor del Poble Sec barceloní ha relatat: «Hi vaig anar perquè en Raül m’ho va demanar. És així de senzill».

 

Raül Romeva i Junqueras, al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

 

«Amb el pare d’en Romeva hi vaig estudiar, vam fer la mili junts i vam formar un grup fa més de 50 anys», ha clos Serrat.

 

«S’ha de distingir el sobiranisme del 'processisme'»

Més enllà de valoracions personals o amistats, Serrat ha explicat que cal fer una distinció important amb el que passa avui en dia a Catalunya. «S’ha de distingir el sobiranisme del processisme», ha explicat Serrat mentre al·legava: «El primer em sembla legítim. No el comparteixo, però és una opció».

 

Joan Manuel Serrat ha tornat a carregar contra l'independentisme | Cedida

 

 

Aquest ‘processisme’, doncs, per a Serrat és una totalment diferent: «Està plegat de manipulació, tergiversació, mentides i promeses incomplertes».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris