Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de l'exdelegada del Govern a Brussel·les Meritxell Serret durant una entrevista a l'ACN

Serret ho deixa clar: Així va anar la seva tornada des de Bèlgica

L'exconsellera d'Agricultura apunta que la sentència d'inhabilitació seria «el més esperable»

Pla mitjà de l'exdelegada del Govern a Brussel·les Meritxell Serret durant una entrevista a l'ACN
Meritxell Serret, exconsellera d'Agricultura, va tornar a trepitjar territori espanyol aquest dijous a la matinada. | ACN

L'exconsellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha assegurat aquest dissabte que no disposa de les «garanties» necessàries per poder afirmar que no serà jutjada per un delicte de malversació. Ho ha dit en una entrevista al 'FAQS' de TV3, on ha explicat que s'haurà de veure «pas a pas com evoluciona» el seu cas. «M'agradaria poder dir que ho tinc tot arreglat, però no n'estic al 100% segura», ha apuntat. «Tinc clar que si tot va bé, la sentència d'inhabilitació seria el més esperable, però en la mesura que pugui continuaré fent política», ha afirmat, recordant que aquest és un dels motius pels quals ha volgut tornar per prendre l'acta de diputada per ERC.

«Últimament tenia la sensació que potser li estava regalant temps d'exili al repressor»

Serret ha subratllat que es tracta d'una decisió que ha volgut prendre pel «context» de la seva situació. «Últimament tenia la sensació que potser li estava regalant temps d'exili al repressor», ha assenyalat. En aquest sentit, ha admès que s'esperava «mesures cautelars» i ha considerat que «si està en llibertat provisional», pot ser que sigui per la seva condició de diputada electa.

Pel que fa a la logística de la tornada a Catalunya, ha assegurat que la seva família ho va saber «el mateix dia» i que només ho havia comunicat a 5 o 6 persones del seu entorn. Així va anar directe a Madrid on ho havia comunicat al Tribunal Suprem. «S'havia d'avisar al jutge instructor per preparar la compareixença i això també era un element de risc», ha dit. Ara el magistrat del TS, Pablo Llarena, ha citat l'exconsellera el pròxim 8 d'abril. «El meu retorn és un pas més en aquesta estratègia de lluita contra la repressió, espero que ajudi a obrir camins a la resta d'exiliats», ha conclòs.

L'exconsellera d'Agricultura va meditar molt la seva decisió de retornar de Bèlgica, conscient del risc que podia suposar. Finalment, però, Serret es troba en llibertat sense mesures cautelars, a l'espera de declarar el pròxim 8 d'abril. L'exconsellera va abandonar Bèlgica en cotxe, acompanyada, la nit de dimarts. Durant la jornada de dimecres va travessar França per l'eix de la costa atlàntica i va ser la nit de dimecres a dijous quan va travessar la frontera espanyola pel pas d'Irun, a Guipúscoa. L'endemà al matí, Serret compareixia al Suprem.