IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Setze eurodiputats podrien visitar les presons on estan interns els polítics catalans

En les pròximes setmanes podrien visitar els centres penitenciaris amb la finalitat d'ajudar a resoldre els conflictes entre governs

Els consellers de la Generalitat empresonats, entrant a declarar davant l'Audiència Nacional
Els consellers de la Generalitat empresonats, entrant a declarar davant l'Audiència Nacional | Cedida

Ja fa gairebé un mes que els exconsellers de la Generalitat cessats, i els dos màxims dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural, estan empresonats per part del govern espanyol. Mol s'ha especulat de les seves condicions en els centres penitenciaris i sobretot de la seva privació de llibertat.

  

  

Aquesta resposta judicial d'ordre d'empresonament ha estat considerada de «presos polítics», en un Estat democràtic. Des dels mateixos ciutadans, i fins a molts personatges públics i de càrrecs rellevant s'han oposat a aquesta mesura constitucional. Tanmateix, són moltes les veus que han ofert diàleg en la negociació del conflicte.

  

  

Segons ha informat 'Nació Digital', un grup de setze eurodiputats s'han plantejat visitar les presons on estan interns els dirigents catalans, en les pròximes setmanes. Aquests diputats del Parlament Europeu pertanyen als Verds, a GUE/NGL, a Alde i a ECR.

Aquest grup de parlamentaris europeus farà una visita a l’Estat espanyol en el context de creació de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, una associació que té com a objectiu ajudar a resoldre el conflicte entre el govern català i espanyol mitjançant el diàleg.

Entre els setze dirigents que visitaran els centres penitenciaris espanyols es troben Martina Anderson, Izaskun Bilbao, José Bové, Mark Demesmaeker, Jill Evans, Eleonora Forenza, Josu Juaristi, Lídia Senra Rodríguez, Jordi Solé, Igor Soltes, Bast Staes, Indrek Tarand, Josep Maria Terricabras, Ramon Tremosa, Marie-Pierre Vieu i Tatjana Zdanoka.

Presó d'Estremera
El Centre Penitenciari de Madrid VII, situat a la localitat d'Estremera | Cedida

 

Així són les condicions de la presó d’Estremera

El Centre Penitenciari de Madrid VII — situat a la localitat d'Estremera—, és la presó amb un major nombre d'agressions als funcionaris per part dels interns. No obstant això, aquesta presó és coneguda perquè Francisco Granados —el cap de la trama Púnica—, hi va ingressar l'octubre del 2014, només sis anys després que s'hagués inaugurat.

També hi han ingressat altres presos mediàtics com el Torbe, o altres destacats com Sergio Morate —condemnat recentment per l'assassinat de dues noies joves a Conca—, o Luis Pineda —president d'Ausbanc—. A hores d'ara, desgraciadament, també hi comparteixen cel•la els polítics catalans recentment empresonats.

El director del centre va revisar en persona les cel·les on s’allotjen. Ho van fer de dos en dos per evitar que s’autolesionin. El màxim responsable de la presó va donar ordres que les fotos d’ingrés, passin sota control i no es puguin filtrar a la premsa. La seva fitxa electrònica apareixeria en negre en comptes de la foto. El polítics catalans poden fer servir un televisor en el seu internament, però aquest l’han de pagar amb els diners de l’anomenat «peculi».

En aquesta gestió, només poden gastar fins un màxim de 100 euros a la setmana, amb una targeta moneder —encarregada pels seus familiars—. Aquest últim pot ser una punt de conflicte entre els presos interns, a causa de la seva rigidesa d’ús imposada per la direcció. Per últim, no disposen de privilegis com l’ús de la piscina, ja que el centre la té clausurada des de fa anys. 


Comentaris

envia el comentari