Sindicats de Mossos denuncien que el material antiavalot del qual disposen és «insuficient»

Consideren que sense la ajuda de la Policia Nacional hagués estat complicat afrontar els aldarulls a Barcelona

Imatge d'un cordó instal·lat ahir a Barcelona pels Mossos
Un cordó dels antiavalots dels Mossos durant les nits d'aldarulls a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Sindicats dels Mossos d'Esquadra han denunciat que l'actual material amb el qual compten els membres de les unitats antiavalots és «insuficient» per afrontar aldarulls com els viscuts a Barcelona la setmana passada.  En un comunicat emès per la Trisindical,  han demanat fer una revisió d'aquest sobretot «davant de situacions d'extrema violència pròpia d'actes de «kale borroka».

Els representants del cos policial català asseguren que sense l'ajuda de la UIP de la Policia Nacional «hagués resultat molt més complicat» pels membres de les ARRO i BRIMO combatre els incidents violents. «Només amb el cos a cos, la defensa escut i el foam», comenten que «estaríem parlant ara d'un nombre de ferits més elevat o fins i tot quelcom pitjor».

Tornar a les pilotes de goma per evitar danys als agents

Haurien iniciat els contactes amb els diferents grups del Parlament per mantenir reunions on tractar les «greus mancances actuals» dels equips antiavalots. Expliquen que davant situacions excepcionals caldria no tancar la porta al canvi de protocols i recuperar l'ús de pilotes de goma, prohibides des de 2014, com exigia el sindicat Sap-Fepol. 

Aquest últim considerava inútil l'ús dels foam per dissoldre manifestacions, denunciant que es posava en risc la integritat física dels agents. Parlen finalment de la necessitat d'una revisió «del model d'ordre públic», com va demostrar la necessitat de fer ús «d'un vehicle com el camió d'aigua». 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari