rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un sindicat de policia homenatjarà a Barcelona als agents de l'1-O

Està previst que l'acte es faci el 29 de setembre d'aquest any, a només dos dies del primer aniversari de l'1-O
Imatge de la Guàrdia Civil durant la jornada de l'1-O a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El sindicat policial Jusapol organitza un homenatge a Barcelona als agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que van participar a l'«Operació Copèrnic» sota la premissa d’intentar evitar la que votació de l'1-O es celebrés amb normalitat. L'acte, així mateix, està previst pel proper 29 de setembre d'aquest any, a dos dies del primer aniversari de l'1-O.

 

Segons una nota del sindicat, durant l'acte s'entregarà a tots i cadascun dels agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil un regal commemoratiu com a reconeixement al seu esforç i entrega.

 

El comunicat, a més, dona a entendre que convidarà a tots els policies participants en l'operació «que lamentablement i en moments de màxima tensió social van saber amb la seva professionalitat complir fidelment a les obligacions del seu càrrec, sacrificant en molts casos la seva vida, tan personal com familiar».

L’1-O, una operació de 87 milions

L'ex-ministre Juan Ignacio Zoido va xifrar en 87 milions d'euros el cost econòmic a les arques públiques de l'operació 'Copèrnic', el dispositiu policial que va desplegar el ministeri de l'Interior pel referèndum de l'1-O a Catalunya.

 

Aquestes despeses provenien de l'allotjament, manutenció, trasllat dels agents, dietes i els complements de productivitat, va detallar l'aleshores titular d'Interior. «És un alt cost que hem de pagar entre tots els espanyols per culpa del Govern independentista que hi havia a Catalunya», va comentar el mateix Zoido.

 

Carregues policials a Tarragona durant l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

Homenatge al desplegament policial de l’1-O

Aquella jornada de l’1-O hi va haver un desplegament estable de 4.500 efectius que, en el cas dels dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre, va arribar als 6.000 agents. El sindicat Jusapol, al fil de la seva nova proposta, és el mateix que va organitzar el mes passat una manifestació a Barcelona per a reivindicar l’equiparació salarial amb els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra.

 

Segons el diari ‘Público’, d’altra banda, Ciutadans hauria pagat la major part del cost de la manifestació. Jusapol hauria aplegat només 5.000 euros per a pagar les despeses derivades de la manifestació, que van ascendir fins a 17.000 euros.

Comentaris