Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

Al·leguen una situació crítica per la violència viscuda les nits passades a la capital catalana i la resta del territori

càrregues
Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han demanat a la Generalitat una immediata convocatòria de la Junta de Seguretat  | EFE

La Trisindical dels Mossos d'Esquadra ha demanat a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya a efectes immediats pels aldarulls violents de la passada nit.

Un centenar de detinguts i quasi 200 agents ferits

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat el balanç de detinguts des del passat dilluns. Així mateix, ha informat que s'han registrat 97 detencions —46 de les quals van tenir lloc ahir dimecres. Quatre romanen a presó provisional. Paral·lelament, ha assenyalat que hi ha 194 agents ferits dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional. A banda d'això, Interior ha comptabilitzat els danys en el mobiliari i infraestructures públiques de Barcelona en les protestes de dimarts: perjudicis traduïts a un total de 627.000 euros.

A més, el ministre ha instat Quim Torra a assumir «responsabilitat», com a «màxim representant de l'Estat a Catalunya», i «decidir si és un activista o el president de la Generalitat». En una entrevista a Telecinco aquest dijous al matí, Grande-Marlaska ha tornat a demanar al cap de l'executiu català una «condemna molt més expressiva i seriosa» de la violència.

«Són radicals molt coordinats»

El titular d'Interior ha considerat que el missatge institucional de Torra dimecres al vespre va ser una «condemna lleugera», gairebé «com si estigués arrossegant els peus» i ha lamentat que no fes esment a la «professionalitat» dels Mossos d'Esquadra ni agraís la seva feina «en moments difícils». El ministre de l'Interior també ha negat que els aldarulls els provoquin «infiltrats»: «Són radicals molt coordinats», ha dit.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Si us heu fixat, les persones que causan els alderulls a la nit portan unes pancartas on diu: ACAB, que és un moviment anglès anti policía, també es pot utilitsar la variant numèrica 1312, l'he vist escrit en persianes als carreras de l'eixample. Jo faig la meva investigació I vostès?
Ferran
Normal que siguin coordinats, si hi han agents de la guardia civil fotent hosties també

envia el comentari