Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vehicle policial dels Mossos d'Esquadra amb un agent al fons de la imatge

Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

Al·leguen una situació crítica per la violència viscuda les nits passades a la capital catalana i la resta del territori

càrregues
Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han demanat a la Generalitat una immediata convocatòria de la Junta de Seguretat  | EFE

La Trisindical dels Mossos d'Esquadra ha demanat a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya a efectes immediats pels aldarulls violents de la passada nit.

Un centenar de detinguts i quasi 200 agents ferits

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat el balanç de detinguts des del passat dilluns. Així mateix, ha informat que s'han registrat 97 detencions —46 de les quals van tenir lloc ahir dimecres. Quatre romanen a presó provisional. Paral·lelament, ha assenyalat que hi ha 194 agents ferits dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional. A banda d'això, Interior ha comptabilitzat els danys en el mobiliari i infraestructures públiques de Barcelona en les protestes de dimarts: perjudicis traduïts a un total de 627.000 euros.

A més, el ministre ha instat Quim Torra a assumir «responsabilitat», com a «màxim representant de l'Estat a Catalunya», i «decidir si és un activista o el president de la Generalitat». En una entrevista a Telecinco aquest dijous al matí, Grande-Marlaska ha tornat a demanar al cap de l'executiu català una «condemna molt més expressiva i seriosa» de la violència.

«Són radicals molt coordinats»

El titular d'Interior ha considerat que  el missatge institucional de Torra dimecres al vespre va ser una «condemna lleugera», gairebé «com si estigués arrossegant els peus» i ha lamentat que no fes esment a la «professionalitat» dels Mossos d'Esquadra ni agraís la seva feina «en moments difícils». El ministre de l'Interior també ha negat que els aldarulls els provoquin «infiltrats»: «Són radicals molt coordinats», ha dit.

També et pot interessar...