Sindicats dels Mossos lamenten una manca de suport de Buch als antidisturbis

Demanen també una millora necessària del material, com els cascs i les armilles anti-trauma

Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra denuncien una desatenció d'Interior respecte al cos i la situació precària | Catalunya Diari

Diversos sindicats dels Mossos d'Esquadra han lamentat que el conseller d'Interior, Miquel Buchno hagi mostrat suport públicament als agents de les unitats antidisturbis i han criticat les condicions de treball dels agents durant les protestes d'aquesta setmana contra la sentència del 1-O.

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha criticat les accions violentes de manifestants contra policies, i apel·lant a la Generalitat, a la conselleria d'Interior i al conseller Miquel Buch, ha dit: «On sou? On està la vostra defensa cap a Mossos? Mentre companys es juguen el físic, vostès ni una paraula de suport».

El sindicat Uspac ha coincidit en un tuit a reclamar el suport institucional del Govern i la conselleria d'Interior, a més d'«una denúncia pública contra els violents», i també ha demanat una millora del material de les unitats Arro. A més, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha informat que ha dirigit una carta al director general de Mossos, Pere Ferrer, sobre «els abusos que s'estan duent a terme en matèria horària i de descans, incloent-hi la falta absoluta d'intendència» per als agents de servei.

Demanen una millora necessària del material 

En un comunicat aquest dimecres, el sindicat SAP-Fepol ha criticat que els agents de les unitats antidisturbis han passat el dilluns i el dimarts «aguantant llargues jornades de treball, suportant una exposició severa a rebre llançaments i atacs» i que una cinquantena han resultat ferits. També han reclamat millorar el material de les unitats: «Cascs caducats, armilles anti-trauma desfasades per un ús excessiu que ja no protegeixen, falta d'eines que no eviten el cos a cos i Arro sense colçeres són alguns exemples», detalla el comunicat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari