Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents de la Guàrdia Urbana patrullen pee l'Eix Comercial de Lleida per controlar que es compleixin les mesures de seguretat.

Sis alcaldes del Segrià no aplicaran el nou confinament del Govern

Reclamen indicacions més clares i «detallades»

El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament el 2020.
Sis alcaldes del Segrià no aplicaran les noves mesures de confinament decretades pel Govern | ACN

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, ha assegurat dilluns que els sis pobles del Baix Segrià (Lleida) afectats pel confinament domiciliari  anunciat pel Govern el diumenge,  Aitona, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Soses, Seròs, Torres de Segre i Alcarràs no aplicaran les noves mesures de confinament fins que no coneguin el decret llei que ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra.

Ezquerra ha fet aquestes declaracions a Alcarràs, en una roda de premsa en la qual estaven tots els alcaldes excepte el de Massalcoreig i a la qual  no ha assistit l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, encara que el municipi també està afectat, al no pertànyer al Baix Segrià.

«Som de diferents partits polítics, no va de política va d'una  crisi sanitària que tots hem de treballar per a sortir davant de manera conjunta, fa falta sumar. Volem treballar braç a braç amb el Govern i ser una part per a sortir del problema», ha remarcat l'alcalde d'Alcarràs.

Demanen informació més detallada i clara

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha demanat que els ajuntaments rebin «informació molt més detallada» en la qual quedi clar què fer des dels consistoris i les autoritats sanitàries. «La ciutadania està desorientada, però jo suposo que tots volem vèncer a la pandèmia, nosaltres ajudarem al fet que la ciutadania ens entengui però que no ens facin decidir als alcaldes, no som juristes», ha afirmat Pujol.

Els  sis alcaldes han sol·licitat «concreció» a les autoritats  competents en la matèria per a aclarir la situació en la qual es troba en aquests moments el territori després de «l'embolic» després dels diferents posicionaments contradictoris que s'han fet públics.

Per part seva, l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Solé, ha afirmat que els alcaldes han complert tot el que s'ha anat acordant i que ja van avisar de la complexitat de la campanya de la fruita en el seu moment. «En aquesta reunió volem mostrar la unitat, no és el moment de fer retrets. Volem mostrar la mà estesa cap al Govern, no és el moment de fer retrets, és moment de sumar, de veure què és necessari millorar», ha afirmat.