Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

El nou partit polític català que planta cara a Puigdemont

D'altra banda, PDECat, JxCat i Crida volen confluir en un únic espai

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont ja va temptejar la possibilitat d'unir partits | GTRES

JxCat, PDECat i la Crida comparteixen espai polític, però son ens separats per lleugeres discrepàncies i debats interns, heretats de l'antiga confluència de Convergència i Unió. En vista de la nova situació jurídica de Quim Torra, que podria ser inhabilitat relativament aviat, alguns sectors d'aquests partits sobiranistes assenyalen la urgència d'unir forces en un únic partit. Per la seva banda, el sector més conservador ja ha mogut fitxa creant la plataforma 'El país de demà', amb exmembres de Convergència, PSC i altres independents polítics.

El sobiranisme moderat entra en escena

'El país de demà' es va reunir a Poblet aquest passat mes de setembre, en una trobada impulsada per l'enginyer industrial Antoni Garrell. 150 persones es van aplegar al Monestir de Poblet per llegir un manifest catalanista, progressista, europeista i moderat amb la qüestió independentista: «La independència és una opció legítima i vàlida si es canalitza dintre d'una estratègia possibilista que no perjudiqui Catalunya», van assegurar membres de la plataforma a 'La Vanguardia'.

Fonts properes a aquesta nova formació (encara en una fase molt embriònica) posaven sobre la taula noms com Marta Pascal, Jordi Xuclà i Carles Campuzano. La idea bàsica: és oferir una alternativa clara a la via de la unilateralitat i la confrontació.

L'independentisme busca unió

El PDECat farà el primer moviment cap a la conjunció de partits. Serà el dissabte 14, quan se celebrarà el consell nacional i la direcció del partit senyali la direcció prevista per als mesos vinents. La intenció, però, és mantenir els eixos ideològics i estructurals del PDECat, obrint les portes als independents de JxCat.

En aquest trencaclosques resulta cabdal La Crida, creada fa un any per Carles Puigdemont per representar al sector del PDECat més rupturista i bel·ligerant amb l'estat espanyol. No obstant això, la formació ha anat perdent força amb els mesos, considerant que cap partit independentista s'ha integrat a la seva estructura.

També et pot interessar...