Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Colau i Maragall

Ada Colau decideix presentar-se a la investidura

L'alcaldessa en funcions ha confirmat aquest dijous que vol optar a la reelecció | El PSC li demana un acord abans

Ada Colau ha confirmat aquest dijous que vol optar a la reelecció
Ada Colau ha confirmat aquest dijous que vol optar a la reelecció | cedida

L'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, ha confirmat aquest dijous que es presentarà a la investidura. La candidata de Barcelona en Comú ha reiterat la seva esperança de conformar un govern «d'esquerres» a la ciutat comtal, per seguir «impulsant les polítiques valentes iniciades el 2015 i aconseguir un govern estable capaç de superar blocs». De totes maneres, la decisió final es prendrà demà divendres, durant el plenari de la formació. 

Els socialistes insisteixen en un «tàndem d'esquerres»

El candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha llançat aquest dijous un ultimàtum a l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, perquè presenti un  acord de govern abans de la investidura. Durant la reunió extraordinària del Consell de federació del PSC de Barcelona, els socialistes han reiterat que tan sols contemplen un govern amb Barcelona en Comú. En definitiva, un govern municipal «d'esquerres» i sense subordinar «la ciutat i la institució al procés independentista». 

Jaume Collboni ha apostat per fer un «tàndem progressista» a la ciutat comtal amb Barcelona en Comú, gràcies al qual desenvolupar una «agenda pel canvi». En aquest sentit, el líder socialista ha promès «polítiques valentes al servei de la ciutadania». No serà un problema qui va davant i qui va darrere, per això  «han parlat les urnes», ha insistit Collboni. 

Jaume Collboni ha acusat les forces independentistes de ser incapaces de governar
Jaume Collboni ha acusat les forces independentistes de ser incapaces de governar | Cedida

 

El candidat socialista ha aprofitat per carregar contra les forces independentistes, a les quals ha acusat de ser «incapaces de governar». Amb tot, sobre el punt exacte on es troben ara mateix les negociacions amb Barcelona en Comú, Jaume Collboni ha assenyalat que «no hi ha res fet», i ha reconegut que «no serà fàcil».

També et pot interessar...