Societat Civil Catalana destitueix el seu president

Els membres de la junta han pres aquesta determinació en considerar que prenia decisions sense comptar amb ells i que existien irregularitats administratives

José Rosiñol ha estat destituït com a president de Societat Civil Catalana
José Rosiñol ha estat destituït com a president de Societat Civil Catalana | CEDIDA

José Rosiñol ha estat destituït com a president de l’entitat Societat Civil Catalana, i ara serà substituït per Alex Ramos. A més, també s’han vist afectats per aquesta decisió tres membres de la seva directiva, en ser acusats de «prendre acords i decisions al marge de la junta» i de cometre presumptes «irregularitats administratives».

L’entitat ha convocat una assemblea pel 17 de gener

Així ho ha fet públic el mitjà ‘Crónica Global’, que també explica que el ja expresident ha convocat una assemblea general de l’entitat per al pròxim 17 de gener, on es preveu que «es ratifiquin els càrrecs de la junta i del president», així com «l’aprovació dels pressupostos i les liquidacions de l’any 2017 i 2018» i que es produeixin els nous nomenaments.

L’origen del conflicte es remunta a uns mesos enrere, quan diversos membres de la junta van enviar dos requeriments a la directiva on reclamaven que esclarissin «els contractes subscrits pel president que no hagin estat aprovats per la junta», i també sol·licitaven «comptes clars i auditories».

 

Rosiñol, acusat d’actuar sense el permís de la junta

El principal problema és que alguns consideren que Rosiñol actua en funció dels seus propis interessos, ja que una de les empreses on treballa el que fins ahir era president ha augmentat la seva facturació en gairebé 40.000 euros, i en un període de tan sols un any. A més, el sector encapçalat per Alex Ramos ha detectat una transferència de 21.000 euros al mes cap aquesta empresa «sense que s’hagi informat la junta ni es tingui un retorn conegut a SCC».

El fet que la directiva hagi ignorat les reclamacions que el sector crític porta fent des del passat mes de juliol, ha contribuït significativament a l’augment de tensions, encara més tenint en compte que «l’entitat tenia un deute superior als 500.000 euros».

Alex Ramos serà el nou president de SCC

Per tot això, finalment ahir la junta va decidir reunir-se i plantar-se davant Rosiñol, així com també van «retirar la confiança» a la vicepresidenta Miriam Tey, al tresorer Ferran Brunet i al vocal Sixto Cadenas. A partir d’ara, el president de l’entitat serà Alex Ramos, i la vicepresidenta, Maribel Fernández. 


Comentaris

envia el comentari