Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parlament

ERC i JxCat tindrien majoria absoluta en escons després de les eleccions

Un sondeig de 'La Vanguardia' vaticina triomf dels republicans, forta caiguda de C's i l'entrada de VOX al Parlament

Parlament
Un sondeig de 'La Vanguardia' vaticina triomf dels republicans  | Catalunya Diari

ERC i JxCat  arribarien a la majoria absoluta en escons a les pròximes eleccions catalanes i obtindrien 68 diputats -dos més que actualment-, segons un sondeig de 'La Vanguardia'. Els republicans guanyarien els comicis amb 37 escons, mentre que JxCat seria la segona força amb 31 diputats, tres menys que a les últimes eleccions. A més, la CUP també estaria a l'alça, amb sis diputats.

VOX obtindria representació al Parlament per primera vegada

Qui més baixaria seria Ciutadans, que perdria 24 diputats i es quedaria amb 12. El PSC, en canvi, en guanyaria 10 i passaria de 17 a 27, convertint-se, a més, en segona força en vots per darrere d'ERC. Els comuns, per la seva banda, guanyarien dos diputats i es quedarien amb 10. Per primera vegada, VOX obtindria representació parlamentària a Catalunya i entraria a la cambra amb 4 diputats, mentre que el PPC duplicaria resultats i passaria a tenir 8 escons.

L'independentisme milloraria resultats

Segons el sondeig, fet del 3 al 6 de febrer, a ERC i JxCat ja no els caldria el suport de la CUP i aconseguirien ells sols la majoria absoluta. L'independentisme en conjunt també milloraria resultats i passaria a tenir 74 diputats, mentre que ara mateix en tenen 70.

Per la seva banda, C's, PPC i VOX passarien a tenir 24 representants, 16 menys que els que tenen actualment els taronges i els populars, a causa de la gran davallada de la formació de Lorena Roldán.

D'altra banda, l'opció d'un tripartit d'esquerres format per ERC, PSC i comuns també comptaria amb suficients suports, ja que tindrien majoria absoluta amb 74 diputats -actualment els seus representants sumen 57 escons-. Tot i això, de moment els dirigents republicans han descartat aquesta opció.

També et pot interessar...