ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

ERC guanyaria les eleccions al Parlament, mentre que el PSC ho faria a les generals, segons 'La Vanguardia'

Es tracta del primer sondeig després que s'hagi format Govern i s'hagi aixecat el 155

Imatge del Parlament de Catalunya
Imatge del Parlament de Catalunya.   | Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria les eleccions al Parlament, segons un sondeig de GAD3 publicat per ‘La Vanguardia’ aquest dissabte, 23 de juny. El sobiranisme mantindria la mateixa majoria absoluta i sumaria 70 escons, mentre que Ciutadans ocuparia el segon lloc, amb 34 diputats, 2 menys que els que té ara.

Per la seva banda, Junts per Catalunya cauria de la segona a la tercera posició, amb 30 diputats, 4 menys que a les eleccions del 2017. Malgrat tot, el PSC és qui protagonitzaria el canvi més visible, ja que obtindria 19 escons, 2 més que ara.

JxCat i ERC dependrien encara més de la CUP

Catalunya en Comú es mantindria amb 8 diputats, la CUP n'obtindria 5, un més que ara, i el PP en continuaria tenint 4. No obstant això, JxCat i ERC dependrien encara més dels cupaires, ja que units sumarien 70 diputats.

D’altra banda, i en cas que se celebressin eleccions generals, a Catalunya el PSC trauria molt rèdit de l'efecte Pedro Sánchez i passaria a ser la força més votada amb 11 diputats.

La victòria de Sánchez ajuda Iceta

I és que el PSC és qui sortiria més ben parat dels canvis que s'han produït a la Moncloa. En aquest sentit, cal recordar que el passat 1 de juny, Pedro Sánchez es convertia en el nou president del govern espanyol. 

I és que el líder del PSOE aconseguia aprovar la moció de censura que va presentar contra el popular Mariano Rajoy, després d'obtenir els suports de Podem, dels nacionalistes bascos, d'ERC i del PDECat. 

Una notícia que va ser molt aplaudida pel líder dels socialistes catalans«El govern de Sánchez ens omple d'orgull», assenyalava Iceta en considerar que «una política diferent és possible, i és molt necessària i urgent, més progressista, feminista, ecologista, dialogant i capaç d'arribar a grans acords de país». 


Comentaris

envia el comentari