Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián, diputat d'ERC

El misteriós sopar de Rufián, Abascal i Álvarez de Toledo al Congrés

La polèmica es va desfermar fa uns dies amb les declaracions d'un diputat aragonès

Gabriel Rufián, diputat d'ERC
Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu. | EFE

Misteri al Congrés: un diputat explica públicament que ha estat en un sopar que la resta dels suposats companys de taula neguen. Una situació, com a mínim, estrambòtica, que implica cares ben conegudes de la política catalana i espanyola: el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián; la seva homòloga del PP, Cayetana Álvarez de Toledo; i el líder de Vox, Santiago Abascal.

Segons Mario Garcés, diputat del PP per Osca, ell i els tres esmentats polítics van compartir sopar el passat 25 de març al Congrés, el dia en què es va aprovar la primera pròrroga de l'estat d'alarma i que Espanya es trobava arribant al pic de contagis de la pandèmia.

«Jo vaig aplicar el meu sentit de l'humor aragonès»

Garcés va explicar-ho a COPE Jaca, on va narrar la tensió viscuda a Madrid i a la Cambra Baixa aquells dies. Tanta, que va arribar a «sagnar del nas». Just després, en les seves declaracions, el diputat aragonès explica com van compartir taula ell mateix, Abascal, Álvarez de Toledo i Rufián. «Jo vaig aplicar el meu sentit de l'humor aragonès veient la tensió que hi havia», explicava Garcés a COPE Jaca.

Però Vox i ERC diuen que no hi va haver sopar. Santiago Abascal va contactar amb un periodista del diari 'ABC' per desmentir aquesta informació poc després que fos publicada:

Des d'ERC també neguen que el seu portaveu al Congrés compartís taula amb Garcés, Álvarez de Toledo i Abascal. Qui menteix, doncs? Ho va fer Garcés a la COPE? Amb quina intenció? O ho fan els partits en desmentir un sopar que els compromet a tots ells? Misteris del Congrés  que probablement no es resolguin.