IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Soraya Sáenz de Santamaría adverteix que el Govern podria baixar la previsió del PIB

La vicepresidenta del Govern ha alertat en roda de premsa que Catalunya podria entrar en recessió

Soraya Sáez de Santamaría durante la rueda de prensa
Soraya Sáez de Santamaría durant la roda de premsa | EP

  La vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría ha declarat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat a la jornada d'aquest divendres, 13 d'octubre, que la crisi catalana podria obligar a revisar a la baixa el creixement d'Espanya. Així, Santamaría ha assenyalat que si no hi ha una «ràpida solució» a la situació actual, el Govern haurà de baixar la previsió de creixement econòmic per a 2018, que actualment està en el 2,6%. Així, si bé la vicepresidenta ha destacat que l'any que hauria de ser un bon any per al creixement i l'ocupació, els esdeveniments que estan tenint lloc a Catalunya podrien suposar la presa de mesures més «prudents».

«Caldrà revisar les xifres de creixement. La situació a Catalunya posa en risc la recuperació econòmica i la creació d'ocupació», advertia, explicant que ja hi ha indicadors que alerten d'aquesta problemàtica, com la caiguda del turisme a la regió, que ha qualificat de «dramàtica» així com de les inversions, que a Catalunya van caure un 10% en el segon trimestre de l'any, mentre que a la resta del país van experimentar un creixement superior al 13%. «La Generalitat està creant totes les condicions per fer caure Catalunya en una profunda recessió, com han advertit els experts», concloïa, en referència al darrer estudi publicat per l'agència Standard & Poor's.

D'altra banda, la vicepresidenta també ha fet menció a l'oferta que l'Executiu ha posat en coneixement del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè el Govern posi fi al procés independentista. «Les autoritats catalanes encara són a temps per posar fi a la inestabilitat», ha subratllat, destacant que «El diàleg s'ha d'exigir, s'ha de practicar. L'únic que ens és exigible als governants és que complim la llei».


Comentaris

envia el comentari