rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Soraya Sáenz de Santamaría cataloga l'independentisme de populisme i el compara amb el fanatisme religiós

La vicepresidente del govern espanyol asegura que «es mou sempre entre la falsedat i la política de les emocions»
Soraya Sáez de Santamaria | Cedida

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest dimarts que el govern espanyol seguirà treballant a Catalunya per «tornar una convivència normal i serena» a uns ciutadans que «han patit molt» i també per defensar l'«interès general» de «tots» els espanyols.

 

En el marc de la clausura d'una reunió de delegats i subdelegats del Govern celebrada a Santander, la vicepresidenta ha fet un reconeixement especial a la tasca que està desenvolupant el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, present en aquest fòrum, i l'equip que s'encarrega de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució «en benefici de tots els catalans i de la legalitat de tots els espanyols».

 

Compara l’independentisme el populisme i la religió

Sáenz de Santamaría ha dit que han estat «mesos difícils» en què tant des de la Delegació del Govern a Catalunya, com en general, des de l'Executiu s'ha treballat «per defensar» la democràcia i la legalitat de tots els espanyols «davant d'un independentisme que ho té tot del populisme i que es mou sempre entre la falsedat i la política de les emocions».

 

«Ho hem fet i cal seguir fent-ho. Seguirem fent-ho», ha avisat Sáenz de Santamaría, que ha assenyalat que l'independentisme són «emocions en estat pur» i «moltes vegades», fins i tot, és com un «fanatisme quasi religió».

 

«Tant és que els grans sacerdots et menteixin tots els dies que alguns segueixen deixant-se instrumentalitzar per ells», ha asseverat la vicepresidenta.

 

Sáenz de Santamaría ha contraposat un independentisme que, segons ha dit, tracta d'«imposar» la seva forma de veure les coses i uns governants a Catalunya que, al seu parer, «l'únic que han portat divisió i intolerància», amb el «patriotisme constitucional» del govern espanyol.

 

«Nosaltres tenim la bandera de la força de la democràcia, de respectar, a diferència d'ells, les idees de tots sempre que es facin dins de la llei i de saber que tenim un objectiu prioritari que és tornar una convivència normal i serena al conjunt dels catalans que han patit molt», ha dit Sáenz de Santamaría.

Dures crítiques per les seves comparacions

Les paraules de Soraya Sáenz de Santamaría no han agradat a  molts independentistes, que no han dubtat a replicar-la a les xarxes socials.  Alguns usuaris han anat directament a l’insult mentre d’altres li han recordat que tampoc és la persona més adequada per parlar degut a que el seu partit està totalment corrupte. També li han recriminat que no pot dir que l’independentisme és religiós, quan els ministres del PP han participat activament a les festes religioses de Setmana Santa.

 

 

 

 

Comentaris