rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Soraya sosté que robots informàtics van difondre «imatges falses» de l'1-O

Relata que el Govern volia mostrar «una idea d'una Europa fracturada i amb escassa capacitat de resposta»
Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Soraya Sáenz de Santamaría és d’aquelles persones que genera de tot menys indiferència. La vicepresidenta del govern espanyol, qui ja s’ha referit en moltes altres ocasions als fets de l’1-O, ha tornat a parlar de la cita del referèndum a Catalunya.

 

Aquesta vegada, però, Soraya ha optat per treure a la palestra una informació que ha deixat perplexos a molts catalans.

Robots i exhaustius sistemes informàtics

Han estat els dos tòpics de les paraules de la vicepresidenta espanyola i membre cabdal del Partit Popular. Segons aquesta, l’estat espanyol va patir «una operació híbrida» a través d'eines informàtiques i robots destinada «no tant per afavorir el procés independentista dins de les nostres fronteres sinó per influir en una opinió pública global que difonia una imatge negativa d'Espanya».

 

A més, segons la vicepresidenta, la voluntat catalana passava per transmetre «una idea d'una Europa internament fracturada i amb escassa capacitat de resposta».

 

Imatge d'un home carregat per la Policia Nacional el passat 1-O | CatalunyaDiari.cat

 

Imatges manipulades i falses

No s’ha aturat en aquest punt. Al fil de la crítica Sáenz de Santamaría ha afegit que es va tractar d'una operació «descoordinada» però complementària.

 

Aquesta, de fet, optava per combinar l'activitat de perfils influents a les xarxes socials, amb la diferent i multitudinària propaganda a mitjans de comunicació internacionals i a més de servir-se de robots per augmentar la repercussió d'imatges que qualifica de «manipulades i falses». Finalment, la vicepresidenta espanyola ha tancat el seu discurs al·legant que el 80% dels robots informàtics estaven localitzats en ubicacions de fora de la Unió Europea.

 

Així aquests «robots estrangers» van ajudar a manipular una informació que va permetre veure uns ciutadans —el 3% dels quals no estaven estipulats pels robots— que van accedir amb massa a votar.                     

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris