ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

Sorprenen Jordi Turull intentant renovar el passaport a una comissaria de Barcelona

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha rebutjat que el tràmit pugui emplenar-se
Imatge d'arxiu de l'exconseller Jordi Turull en una roda de premsa  | CatalunyaDiari.cat

 

L'exconseller Jordi Turull va intentar renovar el passaport hores després de quedar en llibertat, a una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, informat de la petició, ha rebutjat aquest dijous que el tràmit pugui emplenar-se i ha recordat la situació processal provisional de l'exmandatari, segons han informat fonts jurídiques. 

 

 

La Comissaria Especial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de l'Audiència Nacional i del Tribunal Suprem va rebre una trucada de l'inspector cap de la Prefectura de Servei del DNI de Barcelona per informar-lo que Turull havia demanat la renovació del seu passaport per haver caducat aquest document.

 

Les mesures cautelars fixades

Turull havia quedat en llibertat provisional aquest dilluns 4 de desembre, per decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena, que entre les mesures cautelars fixades després d'acordar la seva llibertat incloïa el lliurament del passaport i la prohibició d'abandonar el territori nacional, a més de l'obligació de comparèixer periòdicament en un jutjat de la seva conveniència.

 

Les citades fonts expliquen que el jutge va ser informat que Turull va presentar un escrit el 5 de desembre en la qual confirmava la cita expedida per la comissaria de Policia de Barcelona-Trafalgar per a la renovació del passaport espanyol.

Després de ser advertit de la maniobra de Turull, el magistrat ha dictat una providència amb data d'aquest dijous 7 de desembre, segons les mateixes fonts, en la qual recorda que en el seu acte d'excarceració havia consignat la retirada de passaport de tots els exmembres del Govern com a mesura cautelar després d'acordar-se la seva excarceració.

 

En la seva resolució, Llarena informa a la Comissaria de Barcelona, a través de la Policia Judicial adscrita a la Sala Segona, que «no procedeix l'expedició de passaport al senyor Turull Negre en haver-se acordat per acte la retirada del mateix».

Comentaris