IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La sortida de presó d'Oriol Junqueras, «improbable» segons el Tribunal Suprem

No existeixen precedents favorables pel candidat d'ERC

Oriol Junqueras a su llegada a la Audiencia Nacional
Oriol Junqueras confia que el recurs d'apel·lació sigui favorable per la seva sortida de presó | Gtres

Oriol Junqueras compte els dies fins al 4 de gener de 2018, aquest dijous, quan es celebrarà el recurs d'apel·lació que van interposar els seus advocats. Amb aquest, es confia que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, prengui una nova decisió respecte a la presó provisional en què es troba el candidat a la presidència de la Generalitat, quelcom «improbable» segons explica 'El Periódico'.

Informen que, des de la Sala Segona del mateix organisme, no veuen possible que Junqueras pugui sortir d'Estremera en les pròximes jornades, doncs existeixen molt poques referències favorables en casos d'apel·lació contra mesures cautelars. Per tant, consideren que la presó provisional que es va interposar el 4 de desembre es mantindrà fins que es formuli una sentència ferma.

La composició de la Sala

La Sala d'apel·lació que analitzarà el cas del representant d'ERC estarà formada pel magistrat progressista, membre de Jutges per a la Democràcia, Alberto Jorge Barreiro; un dels ponents de la sentència de l'11-M i el redactor del recurs contra la sentència de l'Audiència Nacional sobre les 'Targetes Black', Miguel Colmenero, qui farà de president; i el líder de l'Associació Professional de la Magistratura, Francisco Monterde.

Amb la presència de Junqueras

La sol·licitud que va presentar la defensa de Junqueras, sobre la possibilitat que l'investigat pugui estar present durant l'apel·lació, ha estat acceptada per l'organisme judicial. Una decisió excepcional, la qual podria permetre al polític realitzar algun comentari en la seva defensa, sempre que la Sala d'apel·lació li permeti aquesta possibilitat.

Quelcom que s'ha deixat present des del Tribunal Suprem és que el recurs que es celebrarà no representa una nova compareixença per Junqueras, sinó que és una vista on els lletrats poden rebatre els arguments presentats per Llarena per mantenir-lo en presó provisional i aconseguir una revocació de la mesura. Es preveu que el principal motiu d'al·legació sigui que no existeix probabilitat de reiteració delictiva.


Comentaris

envia el comentari