Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordis

Sànchez i Cuixart podrien sortir de la presó en breu i tornar-hi només per dormir

L'aplicació de l'article 100.2 de la Llei Penitenciària podria aprovar-se aquest dijous

Jordis
Els Jordis podrien sortir de la presó durant tot el dia. | Catalunya Diari

La Junta de Tractament de la presó de Lledoners podria aprovar aquest dijous, 6 de febrer, l'aplicació de l'article 100.2 als casos de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Això implicaria la seva sortida de la presó, a la qual tan sols haurien de tornar per dormir, i de la qual podrien sortir entre les vuit del matí i les vuit del vespre.

A Cuixart se li permetria sortir per treballar i a Sànchez, per fer tasques de voluntariat. La via del 100.2 es podria prendre avui mateix per unanimitat i, si s'acabés confirmant aquesta notícia, els dos Jordis podrien gaudir de les dotze hores de llibertat ja aquest mateix divendres, dia 7 de febrer.

El Parlament obre una comissió d'investigació sobre el referèndum de l'1-O

Tot plegat, el mateix dia que el ple del Parlament ha aprovat que es creï una comissió per investigar la violència durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017. La iniciativa, impulsada per JxCat, ERC, CatECP i la CUP, ha rebut el suport d'aquests grups i l'oposició de Cs, el PSC-Units i el PPC. La comissió pretén escoltar i documentar els «exercicis de violència institucional» durant l'1-O; analitzar la preparació, coordinació, participació, perpetració i implicació en fets violents; determinar-ne els responsables, i estudiar les formes de reparació.

Durant el debat previ a la votació, el diputat de C's Matías Alonso ha assegurat que la violència de l'1-O va ser «promoguda pel Govern colpista» i ha defensat l'actuació «legítima i prudent» tant de la  Guàrdia Civil com de la Policia Nacional. «Van defensar la democràcia i l'ordenament nacional fent un ús prudent de la força», ha assegurat, i ha afegit que és «el que haurien d'haver fet els Mossos d'Esquadra».

També et pot interessar...