Salvador Sostres opina que les càrregues policials de l’1-O van ser terapèutiques

El periodista del diari ‘ABC’ fa referència al «poder vigoritzant d’un bon cop de porra, en lloc de tant diàleg i tant tarannà»

El periodista Salvador Sostres, en una imatge d'arxiu
El periodista Salvador Sostres, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Aquest passat dissabte 29 de setembre, l’audiència de ‘La Sexta Noche’ va embogir pel que va dir Eduardo Inda, director d’‘OkDiario’, si ell hagués estat un guàrdia civil durant l’1-O: «En aquesta circumstància, trec la pistola i faig tres trets a l'aire com a mínim, per evitar que em mati aquesta gentussa».

Mentre Inda titlla de «gentussa» els manifestants independentistes que van sortir als carrers de Barcelona alhora que una altra manifestació de caràcter policial era convocada, a través del diari ‘ABC’ Salvador Sostres va definir-los amb altres metàfores com «vergonyosos soldadets de pacotilla», «pallassos a qui se’ls està corrent el maquillatge», «circ de tigres desdentats» o «farsants».

«El poder vigoritzant d’un bon cop de porra»

Sostres va escriure un article d’opinió que es titula «El poder vigoritzant», referint-se «al d’un bon cop de porra, el millor per la circulació, en lloc de tant diàleg i tant tarannà». A més, el periodista considera que realment les càrregues policials realitzades durant l’1-O van tenir un propòsit: van tenir un valor pedagògic i terapèutic.

En una entrevista a la COPE va justificar la seva idea: «perquè ara ja no se salten la llei» i va afegir que «el govern fins i tot va enviar generosament la policia perquè els donessin uns assots 'tontorrons' i poder acabar així amb el cercle daurat del seu victimisme». 

Però Salvador Sostres no es va quedar només amb aquestes definicions, sinó que va anar un pas més enllà i va afirmar que «tot i que cada desordre ha de ser castigat, i cada agitador depurat, el més significatiu va ser més folklore sobre el folklore acumulat d’aquests vergonyosos soldadets de pacotilla».

A més, també va definir el que va passar a la Via Laietana de Barcelona aquest dissabte com una «pantomima», un «circ de tigres desdentats, se’ls està corrent el maquillatge als pallassos. Pren forma la ‘batasunanització light’ de Catalunya, entre els escarafalls dels farsants i les llumetes de la rotonda sempre enceses, perquè tothom pugui veure el preu cada dia més baix al que es ven l’‘amour fou’ independentista». Però l’‘ABC’ també participa en aquestes opinions titulant la portada del diumenge amb «L’independentisme perd el control sobre la seva gossada».


Comentaris

envia el comentari