Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Institucions penitenciàries no permetrà a Junqueras participar en el debat de TV3

Així mateix ho acaba de fer públic el mitjà 'Rac1' | El centre penitenciari al·lega que la intervenció del republicà provocaria una alteració del funcionament de la presó

Soto del Real no permetrà a Junqueras participar en el debat de TV3 | CatalunyaDiari.cat

Institucions penitenciàries no donarà el vistiplau a l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras perquè pugui assistir al debat que tindrà lloc demà a la nit a TV3, tal com acaba d'explicar el mitjà 'Rac1'. El motiu que ha transcendit sobre aquesta decisió és que  la presència del republicà al debat causaria una «alteració del funcionament de la presó»

Al·leguen una qüestió d'horaris i de personal

El problema principal és que ha estat impossible establir un acord sobre la qüestió entre Institucions Penitenciàries i la Junta Electoral Central. Ara, però, s'ha sabut que el centre de Soto del Real no té previst permetre la participació del líder d'ERC malgrat que rebi l'autorització corresponent. En aquest sentit, des de la presó al·leguen una qüestió d'horaris, ja que el debat de la cadena pública tindrà lloc a les 22 hores, i els presos queden reclosos a les seves cel·les a partir de les 20 hores del vespre.

Però no només això. I és que, tal com han explicat fonts d'Institucions Penitenciàries, el reglament penitenciari és altament estricte, motiu pel qual no tenen previst per cap excepció, A més, el personal que s'encarrega de gestionar les videoconferències, no està operatiu a aquesta hora. 

 

La JEC havia desestimat un recurs de C's i PP per impedir-ne la participació

La notícia ha saltat a la llum tan sols unes hores després que la Junta Electoral de Barcelona hagi desestimat un recurs del PP i C's que pretenia impedir que Junqueras i Toni Comín participessin en el debat. Segons l'òrgan, ambdós poden participar telemàticament en l'esdeveniment, un des de Soto del Real, i l'altre des de Bèlgica, però sempre extremant les precaucions per evitar que la decisió suposi un avantatge per qualsevol dels dos candidats. 

Amb tot, la Junta ja havia advertit sobre el descontentament de Soto del Real, des d'on creien que el fet que Junqueras participés en el debat podia esdevenir «greument pertorbador» pel que fa al funcionament normal del centre.

També pots llegir: