Soto del Real prohibeix als presos catalans tot el que sigui groc

Els funcionaris han requisat samarretes, bufandes i un calendari dels avis de Reus per contenir el color que l'independentisme ha escollit com a denúncia

El groc va ser escollit per l'independentisme com el color de denúncia pels polítics empresonats   | CatalunyaDiari.cat

El color groc està vetat a la presó de Soto del Real. L'escorcoll a l'entrada dels presos polítics al centre penitenciari deixava enrere samarretes, bufandes i fins i tot un calendari dels avis de Reus. Els funcionaris de la presó que van revisar les seves pertinences no van passar absolutament res que tingués un mínim contingut del color escollit per l'independentisme per denunciar la situació dels presos.

A més, segons fonts familiars, els filtres no han estat del tot objectius. A alguns se'ls impedia entrar un llapis, mentre a d'altres se'ls ha permès. A alguns se'ls han retirat tovalloles, altres les han entrat totes. Però el que no ha pogut entrar cap d'ells ha estat l'ordinador.

Sense ordinadors ni sumari

L'autobús de la Guàrdia Civil amb els presos a la seva arribada a Madrid | ccma

 

El centre va requisar els ordinadors als presos i dos 'pen drive', on hi ha 60.000 pàgines del sumari. Es tracta d'una documentació imprescindible per preparar el judici per l'1-O al qual s'enfronten, a tan sols una setmana perquè comenci.

Tot i que la informació havia estat autoritzada per les Institucions Penitenciàries, els serveis de la presó segueixen revisant el material. A Alcalá Meco tampoc disposen de la documentació i, si la situació no canvia, hauran d'entrar-la en paper per revisar-la a contrarellotge. 

«1.400 quilòmetres per 40 minuts de visita entre vidres»

No és l'unic que han denunciat els presos. Josep Rull i Joaquim Forn han denunciat el fred que fa a la presó i que ja havien experimentat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tots dos han viscut uns mesos al centre i havien assegurat dormir amb anorac per no passar fred a la nit. La dinàmica de funcionament d'horari de Soto del Real estipula que a les dotze de la nit es tanca la calefacció i no es posa en marxa fins el dia següent al matí.

Twitter s'ha omplert, en aquest sentit, d'indignats que denuncien les condicions i prohibicions dels presos a Madrid. Entre ells, l'Associació Catalana pels Drets Civils, impulsada pels familiars dels líders independentistes presos, denuncia que hagin de recórrer 1.400 quilòmetres per poder veure'ls 40 minuts a través d'un vidre.


Comentaris

envia el comentari