IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els sous dels agents desplegats a Catalunya sumen 220 milions d’euros

El ministre Zoido ha detallat aquesta xifra al Senat

El «criticat» vaixell on s'allotgen els cossos de seguretat de l'Estat al port de Barcelona
El «criticat» vaixell on s'allotgen els cossos de seguretat de l'Estat al port de Barcelona | Cedida

Fa unes setmanes diversos sindicats dels cossos de seguretat de l'Estat allotjats al «vaixell» del port de Barcelona, exigien unes millores urgents al govern espanyol, davant les «condicions miserables», en què es trobaven. Una de les millores, era l'equiparació salarial dels policies.

A l'espera que el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, compleixi aquesta promesa, la Guàrdia Civil disposarà de nou material de defensa.La Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil ha comprat 30.000 «defenses extensibles amb les seves fundes», és a dir, «porres» pels agents. Suposa una despesa de 2.400.000 euros nets.

A part d’aquesta inversió, ‘La Voz de Galicia’ ha informat que, les nòmines dels agents desplegats a Catalunya —un total de 6.000 policies—, sumen 220 milions d’euros. A més s’ha de sumar els costos de les infraestructures i material de seguretat utilitzat. Zoido ha detallat aquestes xifres en el ple del Senat d’aquest dimarts, 7 de novembre, contestant a la pregunta que li ha fet el senador d’ERC, Xavier Castellana, sobre el cost total, fins al moment, de les forces de seguretat de l’Estat destinades a Catalunya. 

Les queixes dels agents allotjats al port de Barcelona

Fa unes setmanes el Sindicat Unificat de la Policia Nacional feia una queixava de les «condicions miserables», que estaven patint els agents allotjats al port de Barcelona. El Sindicat considerava —també—, que una de les obligacions del govern espanyol és vetllar i protegir a qui «defensa l'estat de dret».

Els policies enviats a Catalunya prendrien «mesures», si les condicions no milloraven. En un comunicat es queixaven de les «condicions d'habitabilitat indignes», i davant el «menyspreu continuat», advertien que utilitzarien «totes les mesures de pressió».

Aquestes, van estudiar les mesures per «denunciar davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, al Parlament Europeu la situació humiliant», dels agents destinats a Catalunya des del setembre.

Comencen a retirar-se de Catalunya

Els policies nacionals i guàrdies civils que porten des d'abans de l'1 d'octubre desplegats a Catalunya, estan tornant a poc a poc a les seves destinacions d'origen. El Ministeri d'Interior els hi ha donat permís per tornar a casa i descansar, tot i que oficialment continuen en comissió de servei. Aquests primers agents que abandonen Catalunya estaran rellevats per nous efectius, segons explica el Ministeri d'Interior: «Interior ha iniciat la segona fase de relleus pel descans de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil».

Des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils, han volgut deixar clar que, per la seva part, aquesta mesura «es tracta d'una fi de comissió, no d'un descans, per la qual cosa es dóna per finalitzat la seva comesa a la comunitat autònoma». Sobre la duració del dispositiu desplegat a Catalunya, el Ministeri explica que continuarà fins a «la celebració de les pròximes eleccions autonòmiques» d'acord amb les mesures que va aprovar el Senat quan va aplicar l'article 155 de la Constitució Espanyola.

«Els agents de les forces i cossos de seguretat de l'estat estan treballant amb obstinació a Catalunya al servei de la democràcia espanyola i el restabliment de la normalitat institucional, demostrant, en definitiva, la seva capacitat d'estar a l'altura de les exigències del nostre estat de dret en un moment històric», asseguren des de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari