Un total de 30 directius del sector públic català cobren més de 100.000 euros anuals

Alguns d'ells tenen sous més elevats que els consellers o el propi president de la Generalitat

Els nous consellers del Govern amb el president Quim Torra durant la primera reunió.
Alguns d'aquests directius cobren més que els consellers del Govern | Cedida

Podria semblar que els càrrecs públics millor pagats a Catalunya són els dels consellers de la Generalitat o el del mateix president, però no és així. En total hi ha 30 directius d'entitats del sector públic a qui els corresponen salaris molt elevats, 12 d'ells més que els dels polítics mencionats, uns sous que superen els 100.000 euros anuals.

Ara, amb l'entrada del nou govern de Torra, Junts per Catalunya i ERC s'han repartit les conselleries a parts iguals. Aquests departaments són també els encarregats d'escollir els 126 directius de les 146 empreses, consorcis, institucions i fundacions que dependent de la Generalitat. El que vol dir que JxCat i ERC podran prendre aquestes decisions també a parts iguals.

Canvis en els directius del sector públic

De fet, de moment, ja hi ha hagut alguns canvis en aquest aspecte. Alguns d'aquests directius, que fins ara ocupaven tals càrrecs, han sigut ja substituïts per altres, és el que ha passat, per exemple, en el sector de la sanitat. Candela Calle i David Elvira, en la Direcció General de l'Institut Català de la Salut i del Servei Català de la Salut, respectivament, han estat substituïts per Josep Maria Argimon i Adrià Comella. Tots dos amb sous de més de quasi 110.000 euros.

Un dels càrrecs que creen més expectació són els dels mitjans de comunicació públics, és a dir, TV3 i Catalunya Ràdio, dependents de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). De moment es troba estancada pel motiu que molts dels membres del consell de Govern hi són en funcions.

Càrrecs amb sous elevats

Però altres càrrecs importants amb salaris més elevats que els dels consellers són, per exemple, la direcció d'Incasòl (115.193 euros), la de l'Agència Catalana de l'Aigua (114.874 euros) o la presidència d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya S.A. (110.758 euros).

Cal destacar també que els que tenen millors sous són els consorcis i instituts sanitaris. Actualment, per exemple, la gerent del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona té un sou anual de 126.270 euros.


Comentaris

envia el comentari