Spike Lee: «Estic a favor de la independència de Catalunya»

La seva filmografia és una lluita constant en contra de les injustícies i els prejudicis, sobretot els racials, i acaba de presentar ‘Infiltrat en el KKKlan’

Spike Lee ha confessat que està a favor de la independència de Catalunya
Spike Lee ha confessat que està a favor de la independència de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Spike Lee és un reconegut director de cinema de Hollywood que tots els seus treballs, ja siguin llargmetratges com documentals, són una lluita contra les injustícies i els prejudicis. En una entrevista a ‘El Español’, però, el director ha sorprès tothom en mullar-se fins a límits insospitats en explicar: «Estic a favor de la independència de Catalunya». En el mateix context, Lee també ha mostrat el seu anhel independentista per Puerto Rico.

La principal temàtica de l’entrevista ha estat la seva última comèdia negra ‘Infiltrat en el KKKlan’, que s’ha estrenat aquest 31 d’octubre i que està basada en una història real sobre un policia afroamericà es va infiltrar al Ku Klux Klan. Amb aquest nou film, doncs, Lee ataca l’extrema dreta i el racisme dels Estats Units que governen actualment el país.

‘Infiltrat en el KKKlan’, una crítica social

La nova pel·lícula de Spike Lee ha estat nominada a millor actor en els Premis Gotham, ha guanyat el Gran Premi del Jurat al Festival de Canes i pot ser escollida per participar en els pròxims Premis Oscar. Segons ha explicat el mateix director, la cinta ha arribat per «l’aniversari dels atacs de Charlottesville» i és una manera de treure a la llum una problemàtica racial que no és actual, al contrari, està instaurada als Estats Units des de fa molts anys.

Lee creu que el cinema pot arribar a canviar la societat i cal «posar una lupa allà on apareix alguna merda en el món perquè la gent miri» i sigui conscient del que està passant al seu voltant. A més a més, ‘Infiltrat en el KKKlan’ ha sortit justament abans de les pròximes eleccions al Senat d’aquest mes de novembre, les ‘Midterms’ i ha confessat que espera que després de veure-la, la gent voti perquè «són molt importants», ja que «en molts indrets la dreta està en augment» i això comporta que «els líders utilitzin el seu poder contra els immigrants».

'Infiltrat en el KKKlan' del director Spike Lee ha guanyat el Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes
'Infiltrat en el KKKlan' del director Spike Lee ha guanyat el Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes | EFE

Lee a favor de la independència de Catalunya

Per una altra banda, el director de Hollywood és un apassionat de tot el que tingui a veure amb Catalunya i als periodistes espanyols sempre els rep amb «Madrid o Barcelona?», ja que li encanta parlar sobre el que passa al nostre país i no ha dubtat en preguntar com està actualment el tema de la independència sobre la qual no tothom s’atreveix a opinar i que ha patit una important baixada de suport per realitzar un referèndum segons una enquesta de ‘El Periódico’.

En tot moment Spike Lee s’ha mostrat molt interessat per aquesta qüestió tan complicada, ja que, segons li ha explicat l’entrevistador, «a Catalunya es va declarar la República, però no es va fer efectiva. Ells volen un referèndum i el govern espanyol no» i també l’ha informat sobre la possibilitat que «s’activi l’article 155» de nou. En preguntar-li per la seva opinió, el director de cinema ha assegurat que vol la independència: «Independència per Catalunya i per Puerto Rico».


Comentaris

envia el comentari