YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Alfred Bosch podria no tenir substitut al Govern

És la solució que hi ha sobre la taula atesa la curta durada que es preveu que tingui la legislatura

Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.
Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya. | ACN

Nou episodi de crisi al Govern català: aquest dilluns, 9 de març, al vespre, presentava la seva dimissió el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch. Després d'una reunió extraordinària de l'Executiva nacional d'ERC, el republicà anunciava que presenta la renúncia com a membre del Govern per la gestió que s'ha fet del presumpte cas d'assetjament sexual protagonitzat pel que va ser el seu cap de gabinet, Carles Garcias. Bosch, davant dels mitjans de comunicació, va admetre que «fa més servei marxant» que seguint al Govern.

Bosch, sense substitut?

El Govern, que es reunirà com és habitual aquest dimarts en Consell Executiu, ja no té Conseller d'Exteriors. La segona part de l'episodi serà cercar un substitut, però alerta perquè la solució a aquest punt podria ser atípica. Segons apunta 'RAC1', l'opció amb més força hores d'ara és no nomenar cap nou membre del govern: Exteriors passaria a estar sota la responsabilitat del vicepresident Pere Aragonès o d'algun altre conseller d'ERC. De manera interina, n'ha assumit les competències la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

L'explicació és el curt recorregut que es preveu a la legislatura: el Parlament preveu aprovar els pressupostos de 2020 la setmana vinent i això fa que, seguint el que va manifestar el president Torra el 31 de gener, ja es pugui posar data a les eleccions autonòmiques. Si seran d'immediat o bé hauran d'esperar a la tardor seran figues d'un altre paner: un meló que caldrà obrir, justament, a partir de la setmana vinent.

Les altres incògnites que obre la dimissió de Bosch

Amb l'adeu del conseller Bosch, s'obren noves incògnites: era ell qui havia de convocar la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, i ara caldrà veure en qui recau aquesta responsabilitat. Alfred Bosch també formava part de la taula de diàleg amb el govern espanyol i, per tant, ERC n'haurà de nomenar un nou membre en els propers dies.


Comentaris

envia el comentari