Suïssa desmenteix que s'hagi comunicat amb Espanya per l'extradició d'Anna Gabriel

L'exdiputada de la CUP està exiliada a Suïssa des del passat 21 de febrer

L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, durant el'entrevista a la ràdio suïssa
Imatge d'arxiu Anna Gabriel, durant una entrevista a la ràdio suïssa.   | RTS

L'Oficina Federal de Justícia de Suïssa ha assegurat que no s’ha comunicat amb les autoritats d’Espanya pel que fa a l’ordre de detenció a efectes d'extradició dictada contra l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel Sabatécontràriament al que el diari ‘El Español’ havia dit aquest matí de dimecres 28 de març.

«No hem transmès informació a les autoritats espanyoles sobre Anna Gabriel, contràriament al que pretenen alguns mitjans espanyols», ha dit el portaveu de l’entitat, Folco Galli. Tanmateix, ha recordat que no existeix una ordre de detenció internacional contra Gabriel, segons informa ara el mitjà ‘Público’

Suïssa recorda que no hi ha ordre de detenció internacional contra Gabriel

En aquest context, Galli ha fet referència a una informació del Tribunal Suprem del passat 23 de març, en què s’indicava que «en el cas d’Anna Gabriel, no es cursa ordre internacional ni europea de detenció, a diferència dels altres encausats processaments per rebel·lió i malversació».

D’altra banda, cal recordar que fa uns mesos, un portaveu de la justícia suïssa ja avançava que «encara que una eventual sol·licitud d'ordre de detenció o d'extradició per part d'Espanya esmentés delictes que també ho fossin a Suïssa per Anna Gabriel (...), una extradició a Espanya no seria possible», al·legant que les imputacions «semblen ser de caràcter polític, quelcom que no es contempla a Suïssa».  

Llarena processa Gabriel per un delicte de desobediència 

I és que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, havia cursat en un primer moment la detenció d'Anna Gabriel, el passat 21 de febrer, quan l'exdiputada de la CUP havia de presentar-se a declarar com a investigada en la causa oberta sobre el procés independentista, però no ho va fer, i va optar per marxar a Suïssa. 

No obstant això, el passat divendres, 23 de març, Llarena va processar Gabriel per un presumpte delicte de desobediència, el qual és castigat amb una multa i la inhabilitació per a càrrec públic de sis mesos a dos anys. Un delicte que no pot suposar una extradició, ni tampoc una detenció. 

Així doncs, Anna Gabriel no forma part de la llista de dirigents independentistes acusats de rebel·lió i reclamats per l'euroordre de detenció dictada per Pablo Llarena.


Comentaris

envia el comentari